MY TIPS ON HOW TO STRESS DOWN

Har du noen gang lurt på hvordan enkelte folk klarer å putte inn de 100 tingene de skal gjøre i løpet av en dag og til og med klarer å gjennomføre det? Man skal planlegge dagene og ukene, samt man skal gjennomføre. Det er ikke alltid like lett å kunne finne energien og positiviteten til å klare å gjøre alt, så her har jeg samlet et par tips som alltid funker for meg til å slippe stresset og bli mer produktiv:

 

Vær realistisk med deg selv.

Okei, så mitt første tips, som jeg selv ser på som det viktigste er det å være ærlig og realistisk med seg selv. Det nytter sjeldent å si at man skal gå dra på treningssenteret minst 5 ganger i uken når man vet med seg selv at man aldri kommer til å klare det. Det å sette seg små mål som man vet man klarer å gjennomføre er utrolig viktig, slik at man kan se en utvikling med seg selv og klarer å oppnå mer og prestere mye mer utover dagen.

 

Skriv ting ned.

To do lister for meg er det viktigste i hele verden. Det å få ting ned på papiret løser så å si alle verdensproblemer. Det å kunne skrive ned hva man skal få gjort dag for dag gjør det 1000 ganger lettere å få oversikten på dagene og ikke minst ukene sine. Har du mulighet, sett deg ned 1 times tid på søndagen for å planlegge uken og se om det er viktige møter du skal løpe til, mailer eller telefoner du må nå tilbake til.

En annen ting jeg liker å gjøre er å skrive det ned etter rekkefølge for hva som er viktigst til hva som er mindre viktig; det jeg MÅ gjøre i løpet av dagen, det jeg selv ønsker og det som kanskje kan utsettes til man har bedre tid - eller strekke det over helgen.

 

Multitasking - Rydding og netflix går hånd i hånd.

Det er ikke alltid man finner motivasjonen til å gjøre de kjedelige tingene i hverdagen. Jeg f.eks HATER matbutikken, det å planlegge middager (og måltider generelt) syns jeg er utrolig kjedelig. Jeg har som alltids pleid å sjekke sosiale medier, mailer osv mens jeg multitasking av handlingen.

Skal man også gjøre skolearbeid, hjemmekontor eller rydde huset/leiligheten til en hyggelig vennesamling hjemme hos seg er det alltid like greit å ta ryddingen mens man slår på siste episode av favorittserien, eller setter på f.eks youtube videoer i bakgrunnen. Hvorfor ikke kombinere noe mindre gøy med noe supergøy?

 

Jobb med svakhetene dine

Jeg skal være så organisert dette året. Alt skal være på stell hele tiden og jeg skal ha kontroll på alle regninger eller viktige papirer fra skole/jobb. Mange feiler her, til og med jeg. Under blant annet studietiden min hadde jeg så og så kontroll på alle dokumentene mine 90% av tiden, men gud som jeg rev meg selv i håret hver gang jeg ikke fant det ene notatpapiret jeg måtte ha akkurat der og da.

- Er du den som alltid mister papirer? Kjøp en plastlomme eller en perm og organiser alle de løse arkene. Slik holder man styr på både papirene og hodet.
- Glemmer å svare på meldinger? Jeg er forferdelig noen ganger å svare tilbake på meldinger. Av og til når jeg har mye å gjøre ender det med at jeg leser meldingen fort, glemmer den bort og ikke svarer. Det er en utrolig dårlig uvane som jeg tror mer enn meg sliter med. Har man muligheten til å markere meldingen som ulest er det et tips, for da har man en notification på en ulest melding. Genialt
- Alltid forsen? Jeg selv hater å være forsen, og helledussen så jeg HATER folk som er forsene til avtaler. Det er til å bli sprø av. Mitt beste tips for å ikke komme for sent til ting er å enten stille klokken 10 min frem slik at man alltid ligger godt an foran skjema. Planlegg når du må ut av døren i god tid og stå alltid opp i god tid slik at man kan bruke tiden.

 

Ta en kopp kaffe eller te

Det som oftest funker for meg er å dra på en kafé, sette meg ved vindusplassen, ta en kopp kaffe/te/smoothie (eller hva jeg måtte føle for), trekke pusten dypt og ta seg 5 minutter. Det å sette seg med macen på favorittkafeen fremfor (hjemme)kontoret kan være et lite boost i effektiviteten. Man kan koble helt ut med musikk i ørene og slippe å enten bli distrahert av de 10000 andre telefonene som ringer (eller generelt piper) rundt i lokalet, og man får sjans til å multitaske mellom litt 'me-time' og jobbing. Jeg finner det spesielt stressreduserende å høre på instrumentalmusikk når jeg prøver å fokusere og få jobben gjort. Min absolutt favoritt er Awake av Tycho og er alltid min go to sang når jeg kjenner jeg har altfor mange baller i luften.

 

 

HVA FUNKER BEST FOR DEG?

 

x THERESE

TODAY I'M PRAYING FOR PARISDet grusomme har skjedd nok en gang i verden; en av de vakreste byene jeg vet om og som jeg bare ELSKER er rammet av terror. I dag går tankene mine til alle innbyggere og alle de overlevende etter denne grusomme hendelsen.

Slikt skal ikke skje, og jeg skjønner ikke at folk har hjerte til å gjøre noe så grusomt mot andre uskyldige mennesker.

 

Husk å ta godt vare på hverandre ♥

 

x THERESE

RED MY LIPS

 


Visste du at April måned er markeringen for å vise at man er mot seksuelle overgrep? Det går nå rundt kampanjen "Red my lips" der konseptet går ut på å gå med røde lepper for å markere at man er mot seksuelle overgrep.

Hvert år blir mange - altfor mange etter min mening -  kvinner utsatt for seksuelle overgrep og i verste fall drept. Seksuelle overgrep er ALDRI en kvinnes skyld, men selve samfunnet! Jeg syns det er utrolig synd at vi jenter/kvinner ikke skal kunne føle oss trygge uansett hvor man er og støtter såklart kampanjen! Du kan lese mer på facebook her

 

Archive: Read more here » Oktober 2017 » September 2017 » Oktober 2016
hits