10 THINGS I LOVE ABOUT EVERYDAY LIFE

WATCH TV-SERIES

Jeg elsker TV-serier. Det å ligge under dyna med macen, netflix og et glass pepsi max (og godis!!) på søndagen slår aldri feil. Akkurat nå er jeg hekta på The Carrie Diaries - hvorfor har jeg ikke sett den før? 
 


BEING SILLY

Man kan da ikke være like seriøs hele tiden - det kan da ikke være bra! Kan det vel?
 


COFFEE AND CATCHING UP

Kafélivet er jo så utrolig koselig. Det å møte venninner over en kopp kaffe er så koselig. Noe som jeg har et stort mål om å gjøre mer av dette året!
 


WHITE BEDSHEETS

Våkne opp om morgenen i en seng med hvitt sengetøy er det beste jeg vet. Jeg er HELT forelsket i mitt hvite jewel sateng sengesettet fra Kid interiør. Dere bør prøve det ut! Det er magisk. 
Kan kjøpes HER (Eller i butikk såklart😉)


LOOKING FOR INSPIRATION

Scrolle nedover pinterest, instagram og weheartit er noe jeg må gjennom hver dag. Det er få gang på dagen med litt inspirasjon er så givende - man får nesten et lite ekstra kick i hverdagen.
 


DISCOVER NEW MUSIC

... And listening to it. No more words needed.
 

Photocredit: weheartit.com


SHOPPING

Som de sier "shopping is cheaper than therapy". Oh yes, for det å fornye klesskapet er jammen meg en sann nytelse i seg selv. 
 


SCENTED CANDLES

Duften av brennende lys. Det gir så mye stemning i seg selv - og det beste av alt er å ta et langt bad i badekaret med duftlys, dempede lys og musikk. Yes please!
 


TIVOLI

Okei, så er kanskje ikke Tivoli det som skjer alltid i hverdagen. Men det er vel verd å ta med allikevel? Jeg ELSKER tivoli og karuseller - man blir jo aldri for gammel for det!!
 


WANTING TO DISCOVER NEW ARCHITECTURE

Stavanger har vel ikke akkurat noe særlig arkitektur å by på, men det å drømme seg bort i reising og det å få oppdaget ny arkitektur slår aldri feil. 
 HVA ELSKER DU MED HVERDAGEN?

HOW I EDIT MY INSTAGRAM PHOTOS

En stund nå har jeg vært utrolig oppslukt av appen "facetune". Det er så og si den eneste appen jeg daglig bruker til redigering av blant annet instagram bilder. Generelt redigerer jeg ikke særlig mye; mest lys, skygge, kontraster og farger. 

Jeg har alltid sagt til meg selv at det å bruke penger på apper er ikke noe jeg kunne se for meg at jeg kom til å gjøre, men da jeg leste og hørte mye bra om denne kunne jeg nesten ikke dy meg og måtte prøve den ut selv. Appen koster rundt 39 kroner om jeg husker helt riktig, ikke galen pris - og heller ikke noe dårlig kjøp. Man vil strengt tatt aldri angre på at man brukte et par kroner på denne appen.
 


Det jeg liker så godt med appen er at det ikke er noe hokus-pokus å bruke den, man finner så lett frem til innstillinger og den er såpass brukervennlig at man skulle tro den var idiotsikker. Og om man ikke finner helt utav det, så finnes det utrolig mange tutorials i menyknappen, det finnes også bilder allerede inne på appen som man kan øve seg på og få instrukser underveis i redigeringen - hvor genialt er ikke det?
 


Det finnes en rekke ting man kan gjøre med appen; smoothe ut med smooth tool, har man gule tenner man ønsker å gjøre hvite kan man gjøre det. Man kan til og med skjule kviser, endre på størrelsen på nese, lepper osv. Å endre på nese eller slike ting er aldri noe jeg har gjort selv, og kommer aldri til å gjøre det, men muligheten er der jo.

Jeg er 100% sikker at det ikke er en ting man ikke kan gjøre med appen!

 


Min favoritt er å bruke lighter funksjonen under lightning - spesielt til instagram. Jeg føler at bildene blir den lysheten jeg selv ønsker, og ikke minst hjelper dette også på om man har en grålig hvit bakgrunn man ønsker å lysne og få mer hvit enn hva man klarer å få til med whiten toolen. 

Dette verktøyet med lys finner man forresten under filters!
 

HER KAN DERE SE NOEN EKSEMPLER PÅ FORSKJELLER DEN GJØR


           FØR                ETTER

Ved cafébesøk er jeg kanskje ikke alltid så glad i trefargen på bordet. Jo lysere tre, jo bedre i mine øyne - såklart liker jeg det rustikket og bordet er jo utrolig fint i seg selv, men det passer liksom ikke helt inn i instagramfeeden. World war problem much? Haha, noen som er med meg?

Jeg pleier å redigere bordfargen i mange tilfeller - det tar tid, men jeg tar meg tid til det for å få det akkurat slik jeg vil ha det. Bildet kastet mye lys i seg selv, og gjorde den ene siden litt mer grålig enn andre steder - jeg valgte å beholde det, og legge til et lite parti under kaffen også, for å få det ujevnt - kanskje litt rart å si det, men som oftest er tre ujevne, og det er noe jeg personlig liker - når alt ikke er helt "on fleek".

Her brukte jeg først whiten tool først, og så gikk jeg inn med toner, fant den grå-brune-hvite fargen jeg ville ha og la til parter med den. 
 


FØR                                                                       ETTER


På disse to bildet brukte jeg faktisk bare lightning tool. Ikke en sinnsyk forskjell egentlig, men man føler kanskje at gjenstandene i bildet popper mer frem jo lysere bildene er. Jeg elsker det i alle fall slik.HAR DU EN FAVORITT APP?

L A T E L Y @ I N S T A G R A M

FOLLOW ME @PETTERSENTHERESE


Nå begynner det å bli en stund siden jeg delte mine siste instagram oppdateringer med dere her på bloggen! 2015 var egentlig et utrolig slapt instagramår (om jeg kan si det sånn!), men i år har jeg planer om å dele enda mer på instagram - i alle fall få oppdatert daglig. 

For meg som er såpass perfeksjonist når det kommer til ting (ja, til og med instagramkontoen min er jeg ekstrem med!) så har jeg ENDELIG klart å lande på et såkalt "tema", tidligere har jeg prøvd ut både det ene og det andre, men nå er jeg skikkelig fornøyd.  


HVA HETER DU PÅ INSTAGRAM ?

I N S T A L A T E L YFOLLOW ME @PETTERSENTHERESE

 

Instagram er noe jeg er helt hekta på og må sjekke det opp til flere ganger daglig. Det finnes så utrolig mye inspirasjon der ute og utrolig mange bra profiler å følge. Når jeg selv legger ut bilder er jeg veldig nøye med hvilke bilder jeg legger ut; jeg kan ta opp til 20 bilder (eller enda mer) før jeg finner det perfekte bildet å legge opp på feeden min! Mange av bildene kommer opp enten på bloggen eller instagram først, slik får jeg tatt ut de bildene jeg selv liker best og er mest fornøyd med!

Den siste tiden har jeg også blitt helt hekta på å legge forskjellige rammer i forskjellige størrelser og former på bildene - jeg syns det er så utrolig stilig og i tillegg får man litt mer rom mellom bildene!

 

x THERESE

@PETTERSENTHERESE

SOME OF MY LATEST UPDATES ON INSTAGRAM.

 

Jeg legger ikke skjul på at instagram har blitt mitt guilty pleasures når det kommer til apper som må sjekkes mange ganger daglig; jeg starter som regel dagen og slutter av dagen med instagram. Funfact her er faktisk at jeg liker så og si 90% bildene som legges ut, noe som blir vanskelig når jeg bare MÅÅÅÅ vise noen det superkule bildet av enten en outfit eller et interiør til noen og jeg ikke klarer å finne det igjen. FRUSTRASJON ALTSÅ! Noen som er med meg på den?

Jeg prøver alltid å være flink til å oppdatere selv, og oppdaterer gjerne med bilder som allerede har vært på bloggen og som jeg (såklart) er fornøyd med. For tiden har jeg helt dilla på å skru opp lysstyrken og gjøre bildene så lyse som mulig. Det er jo det som alltid blir finest.

 

SKRIV GJERNE HVA DU HETER PÅ INSTAGRAM SLIK AT JEG FÅR SJEKKET UT DIN KONTO! FØLG MEG GJERNE OGSÅ PÅ @PETTERSENTHERESE

NOAH'S ARK

- A PHOTODIARY THROUGH MY IPHONE -

 

På lørdag tok vi her i familien turen ned til byen for å se på Noah's Ark utstillingen. En båt som er bygget helt lik den originale Noah's ark (men i halv størrelse). Alt inne i utstillingen var skjært ut i tre, noe som var helt fascinerende. Et kunstverk i seg selv spør du meg, og det mest utrolige er at båten og utstillingen kostet hele 6 millioner å lage; all credit til den som har laget det - for helt ærlig, det var verdt hver eneste krone det kostet å komme seg innpå utstillingen.

Selvfølgelig måtte jeg frem med mobilkameraet og knipse altfor mange bilder, men om jeg angrer på at jeg ikke tok med kameraet kan jeg ærlig innrømme; for jeg ble utrolig skuffet over kvaliteten på mange av bildene som ble tatt med iphonen; men det er jo tross alt bedre dokumentering enn ingen! ;)

 

GRATULERER MED DAGEN NORGE!

 

HURRA FOR NORGE! Med bunaden tredd på for andre gang i år er jeg straks klar for å stikke bort på skolen i nabolaget sammen med familien! Jeg elsker 17. mai og syns det er så utrolig gøy med både tog, sang og lek - og for ikke å glemme altfor mye is og kake. 

 

Håper dere får en strååålende dag, uansett vær!

 

KONFIRMASJON SNAPSHOTS

Helgen gikk til feiring av stebroren min sin konfirmasjon og jeg kan ikk tro at det er hele 7 år siden jeg stod selv. Som jeg sier altfor ofte; tiden bare flyr avgårde! Jeg fikk heldigvis brukt bunaden min, noe som er altfor sjeldent! Dagen var i alle fall super; med altfor mye mat og altfor mange gode kaker, men best av alt - været var på vår side!

 

HAR DU VÆRT I KONFIRMASJON I ÅR?

INSTALATELYInstagram har vært en addiction for meg siden jeg oppdaget det; jeg starter alltid dagen med å få med meg oppdateringer som har skjedd over natten, sjekker i løpet av dagen for å få med meg alle oppdateringene som skjer og ikke minst er dette noe av det siste jeg sjekker før jeg legger meg. Den siste tiden har ikke instagramkontoen min vært så flittig oppdatert, men nå som været er så fint begynner det å komme seg igjen. Her er noen av mine siste oppdateringer:
 

 

Som oftest oppdaterer jeg gjerne med bilder fra bloggen; enten om de kommer først ut på instagram eller på bloggen først - det varierer, men jeg prøver også å ta noen snaps av hva som skjer i hverdagen. Følg meg gjerne på @pettersentherese

 

Hva heter du på instagram?

- FLOWERS -

 

- Tokyo vibes  -

 

Ingenting er som en skikkelig sommerfølelse med blomstertrær. Dette fantastiske treet fant jeg da jeg gikk en tur rundt carl berner og kunne ikke dy meg med å ta opp telefonen for å knipse et par bilder. Dette treet skriker virkelig Tokyo og jeg klarer ikke vente med å reise dit neste år!!

DINNERDATE

Heihei dere! 

Nå har jeg akkurat kommet meg hjem fra både forelesninger og dinnerdate med min kjære Caroline! Planen var vel egentlig en tur på Peppes, men endte opp på Jensens Bøfhus der vi begge to gikk for en 3-retters - noe som vi begge egentlig syns var ekstremt grusomt mot slutten og det å gå til trikken etterpå var en skikkelig utfordring... So.much.food!!! Haha. Vi snakker vel "matsmellen", noe som i mitt tilfelle aldri kommer til å gjenta seg i nærmeste fremtid..
WORKING

 

 


 

 

 

"LOVE WHAT YOU DO AND YOU'LL NEVER WORK A DAY IN YOUR LIFE"

My kind of friday

Gooood fredag - Endelig er det helg dere! Vi fikk gå fra skolen to timer før vi sluttet ettersom vi var ferdig lenge før planlagt - det er jo alltid deilig på en fredag! Den siste uken har jeg fått minimalt med søvn, så helgen skal definitivt brukes på å sove ut og forberede meg på mappeinnlevering på torsdag! 

I skrivende stund har jeg slengt meg på sofaen i kosebuksa med TVen surrende i bakgrunnen mens jeg drikker en kopp te og leter etter nailart inspirasjon. 

 

Inspiration
I disse dager drømmer jeg om både Givenchy veske, birckenstock sandaler, hjemmekontor og et stort walk-in-closet med altfor masse klær.  Jeg gleder meg så uhyre mye til jeg får mitt eget hus der jeg kan gjøre alt hva jeg vil. Jeg har så mange planer for hva jeg vil, hvordan jeg vil ha det og ikke minst hva jeg vil gjøre med et hvert rom! Walk-in-closet ligger desidert høyest på ønskelista sammen med hjemmekontor. 

Throwback Paris

 Ord kan ikke beskrives hvor mye jeg savner studieturen til Paris tidligere i høst; Slottet i Versaille, Louvre, Eiffeltårnet, spise franske makroner utenfor Notre Dame, arkitektur - og interiørmuseer og det hele. 

 

... Wanna go back

@ I n s t a g r a m

Fotografi er noe som har blitt en stor interesse for meg de siste årene, og instagram er derfor blitt en aktiv kanal som jeg bruker så og si hver dag. Alle bildene her tar jeg selv, utenom når jeg kanskje slenger med noen quotes i ny og ne som jeg finner enten litt morsomme eller inspirerende. 

Her er noen av mine updates fra den siste tiden:følg meg @pettersentherese

Archive: Read more here » Oktober 2017 » September 2017 » Oktober 2016
hits