hits

OPPSKRIFT PÅ DE DIGGESTE BOLLENE

 

God mandagskveld dere! Er dere klar for en ny oppskrift; Det er en god stund siden jeg delte en oppskrift med dere, så nå var det vel endelig på tide? I dag ble det laget boller her i hus, og like fort som de kommer utav ovnen blir de også spist - bollene blir alltid en hit, rett og slett fordi de er så latterlig gode. Den beste oppskriften på boller finner dere på Ida Gran Jansen's blogg (klikk her for å komme direkte til oppskriften) - de er så luftige, skikkelig fluffy, og rett og slett bare en bolledeig som aldri går galt. Ikke minst er oppskriften idiotsikker og veldig lett å lage.

 

HOMEMADE KALE CHIPS

 

DETTE TRENGER DU:
1 PAKKE GRØNTKÅL, 3 SS OLIVENOLJE, SALT + PEPPER. 

SLIK GJØR DU:
Forvarm ovnen, og sett denne på varmluft og 180 grader. Rens/vask grønnkålen godt og del i små biter. Legg i en bolle og hell over olivenoljen og strø salt og pepper over og masser alt godt sammen før du legger det på et brett med bakepapir. Stek i ca 5-10 minutter og la det ligge ute og kjøle av så det blir skikkelig crispy før du legger det i en skål. For litt mer spicy smak kan du også blande inn litt finhakkede hvitløksfedd eller chili i mixen før steking! 
 


Jeg legger ikke skjul på at jeg elsker snacks, men jeg er også ekstremt opptatt av å spise sunt i hverdagen. Å virkelig unne seg noe digg i hverdagen er alltid innafor; så lenge det er moderate mengder, men det som er ekstra digg er å faktisk finne sunnere alternativer som faktisk nesten er bedre enn det usunne selv. For første gang har jeg prøvd å lage grønnkålchips, etter å ha lest masse om det, og jeg ble positivt overrasket. Det var jo så sinnsykt godt at jeg slukte en skål på null komma niks. Perfekt studie-, filmkveld- eller etter-trening-snacks!

OPPSKRIFT PÅ ISKAFFE

 

DETTE TRENGER DU:

1,5 måleskje med traktekaffe (jeg brukte julekaffe fra Amundsen spesial, kjøpt på kid interiør)
2,5 dl vann
honning
2,5 dl melk
 

SLIK GJØR DU: 

Starte med å trakte kaffen og hell den over i et stort glass, her skal du ha ca like mye kaffe som melk og bland derfor inn melken. Rør rundt og smak til med litt honning (honningen kan du sløyfe, men er perfekt om man ønsker litt søtning i iskaffen). Om man vil kan man også ha i isbiter, selv foretrekker jeg å droppe det, da jeg føler iskaffen ofte smaker utvannet om man har i det. 

 

Jeg er svært lite glad i svart kaffe, men jeg ELSKER iskaffe. Å kjøpe iskaffe i butikken kan ofte bli en dyr uvane i lengden, og som oftest er det også veldig usunt da det inneholder veldig mye sukker, noe som ikke er særlig bra for tennene. I det siste har jeg fått dilla på å lage min egen hjemmelagte iskaffe, jeg har faktisk ikke fulgt noen oppskrift som jeg har funnet på nett, men heller smakt meg frem til hva jeg liker. Da vi begynte å selge kaffe fra Amundsen Spesial ble jeg anbefalt denne julekaffen fra en kollega, denne har et hint av sjokolade i seg, noe som også gjør den litt søtere. Siden det er en julekaffe er jeg også litt usikker på om det faktisk er mulig å få tak i den nå som julen er over, men en hver kaffe vil jeg påstå går fint uansett - det er jo så mange andre gode på markedet sier de. 

 

Iskaffe er jo også perfekt om man ønsker et lite kick på morningen, eller om man bare vil sitte inne og lese en god bok, se en god serie eller man tar med seg en i hånda når man skal ut å gjøre litt forskjellig ærend.

THE PERFECT COOKIES FOR CHRISTMAS

Hei dere! Long time, no see. Årh, eksamensperioden tok på altså, særlig siste eksamen for dette semesteret vil jeg påstå var den mest frustrerende av de alle og jeg er så glad for at alt endelig er ferdig! Jeg har virkelig savnet det å samle inspirasjon, ta bilder og ikke minst skrive på bloggen. Å bruke kreativiteten har virkelig ikke stått høyt på prioritetslisten de siste ukene, men nå som det er ferie fra studiene er det back on track med å kose seg med alt det kreative igjen, og jeg har så mange prosjekter jeg vil få til i løpet av de neste juleukene at jeg nesten klør litt i fingrene bare av tanken!

Helt ærlig begynner jeg å bli lei av alle disse julekakene, som mer eller mindre er standard hvert eneste år; pepperkaker, krumkaker osv. osv. Så i år har vi startet å bake litt annerledes kjeks til julen, og biscotti er definitivt en stor favoritt. Dette er jo også en kjeks som er perfekt til de fleste anledninger, enten om det bare er for kos til kaffen eller til familieselskapet. 

 

OREO MILKSHAKE FOR THE WEEKEND!
For oreomilkshaken trenger du (dette vil gi deg ca 3 oreoshakes): 10 scoops med vaniljeis, 7 oreokjeks, melk (du velger selv mengde, dette kommer litt an på ønsket konsistens). Og for tipping trenger du krem, og sjokoladesaus + en oreokjeks til å pynte med.

Slik gjør du: Ta 10 scoops av vaniljeisen oppi blenderen, sammen med oreokjeks og start med melk og se hvor mye du trenger. Mix alt sammen til ønsket konsistens. Pynt glassene innvendig med sjokoladesaus før du heller shaken oppi, avslutt med krem på topp (jeg brukte i spraykanne) sammen med en oreokjeks.

Enjoy!

 
Det er fredag og ENDELIG helg! Så da må det være litt lov å kose seg litt ekstra. I dag har jeg delt oppskriften på min favorittmilkshake - og jeg lover dere, den er SUPERDIGG! Nyt helgen dere (med en oreomilkshake) !

xx
 

FAVORITT SMOOTHIE

"smoothies for the weekend" er noe jeg lever for. Jeg personlig elsker smoothies og starter ofte lørdagsmorningen og søndagsmorningen med en smoothie. Når sant skal sies spiser jeg også gjerne 1-2 skiver til, alt ettersom hvor sulten jeg er. Da er det som oftes avokado toast eller med makrell i tomat til siden. Husk at smoothie i seg selv ofte ikke er mat - med mindre man kjører på med havregryn eller granola i.

Dette pleier jeg å ha i smoothien min:
ca 1 glass med Rema 1000 sin smoothieblanding (jeg bruker den som har frosne bananer, blåbær og bringebær i seg. Den er så god!), 1 glass vann, 1 banan, 1 håndfull kokosflak og 1 håndfull med gojibær.

Mmmm.. Jeg tror jeg har funnet den perfekte smoothien! Jeg har prøvd ut flere oppskrifter, og det er mange som er utrolig gode, men ikke så god som denne. Jeg er ikke akkurat den som har kastet meg på grønn smoothie trenden, rett og slett fordi jeg sliter med å få det ned - rett og slett er grønne smoothies ikke noe for meg. (Ja, jeg elsker grønnsaker og kunne levd på diverse salater i mange uker i strekk, men jeg vil heller spise det enn å drikke det). Jeg bruker alltid vann i mine smoothies, rett og slett fordi jeg syns det er bedre enn å bruke eplejuice - og så er det jo hakket sunnere også! Jeg pleier å ha utgangspunktet i 1 glass (ca 2 dl), men ser alltid an hvordan konsistensen.

OPPSKRIFT PÅ ENKEL OG DIGG SALATDette trenger du:
2 håndfull ruccola
1/2 agurk
1 mozarella ost
cherry tomater 
Bitte litt oliven olje (brukes som "dressing")
Urter som du selv ønsker (jeg selv foretrekker oregano, men alt funker)

Cutt opp agurken og mozarellaosten og mix inn cherrytomatene og ruccolaen på en tallerken eller i en bolle. Ta litt oliven olje over sammen med litt oregano (eller de urtene du selv velger). Enjoy!

// What you?ll need (for one person):
2 handfull Rocket salad
1/2 Cucumber
1 mozzarella cheese
Cherry tomatos
A little bit of olive oil (Using this as a topping)
Herbs of your choice (I used oregano)

Cut the cucumber and mozzarella and mix in with the cherry tomatoes and rocket salad in a bowl. Add a little bit of olive oil on top with some oregano (or herbs of your choice) and enjoy!

Det er ikke noe som er bedre enn å spise skikkelig clean til tider, og jeg er obsessed med både salater og smoothies om dagen. Denne salaten er definitiv en favoritt hos meg. Denne er perfekt for både frokost, lunsj eller middag, eller som en siderett om man skal ha bbq party. Og vet dere hva som er best av alt? Den er superduper enkel å lage, og ikke minst tar det null komma niks tid! 

// There is nothing that is better with eating clean, and lately I?ve been totally obsessed with salads ? and I think this one is my new fav! It?s so good and it actually keeps you full for a very long time. This salad is perfect for either breakfast, lunch or dinner, or even as a side thing for the perfect barbecue night ? and of course it is so easy to make and it takes you maximum 2 minutes ? I think I wanna call this the new fast food. (yup, I totally just said that!)

THE PERFECT RECIPE FOR AUTUMNCAUSE ITS PEANUT BUTTER JELLY TIME 

PHUU! Long time, no see.. Jeg skal ærlig innrømme at det å starte skolen igjen var ekstremt uvant! Haha, den siste uken har vært mer enn kaotisk for meg, med ekstremt mye lesing og studie. Jeg merker overgangen fra å studere kreative fag til helt teoretisk. Overgangen var kanskje litt brått på, men til nå ELSKER jeg det! Det er så spennende.

Anyways, jeg tenkte å dele tidenes beste syltetøy oppskrift med dere. Det er jo så enkelt (men tar litt lang tid) og utrolig gøy å prøve seg på om man har vært ute i skogen selv og høstet inn bærene selv - ikke minst er det utrolig godt på både brødskiven, knekkebrødet eller vaflene.

DETTE TRENGER DU

1 KG PLOMMER, BÆR ELLER HVA FRUKTER DU MÅTTE ØNSKE
CA 2 DL VANN
SMAK TIL MED SUKKER!

 

SLIK GJØR DU:
Rens frukten, bærene (eller det du bruker), hell det i en litt stor gryte og tilsett litt og litt vann om gangen. Smak til med sukker på slutten. Simple as that! Enjoy
 

 

 

OPPSKRIFT: VERDENS BESTE GULROTKAKE

Det er lillelørdag (ehehe, tirsdag regnes også som lillelørdag - ikke sant?), så da må det være lov med en aldri så liten oppskrift på verdens beste gulrotkake! Ja, jeg tør faktisk å påstå at det er verdens beste - og ikke minst er den EKSTREMT lett å rask å lage.

Jeg er en skikkelig sucker for gulrotkake, og det å endelig ha knekt koden på gulrotkaken fra favorittkafeen min er som å komme til himmelen; litt av en sukkerbombe er den, men så verd det. Oppskriften finner dere her, enjoy!

BREAKFAST IDEAS 

OATMEAL WITH ALMONDS, YOGHURT AND BERRIES

You'll need:

Havregryn / Oatmeal

Bær / Berries 
Mandler / Almonds 
Yoghurt / Yoghurt


Alt du trenger å gjøre er å blande sammen ønsket mengde med havregryn i en skål sammen med yoghurt, blåbær (eller andre bær) og litt mandler. Så enkelt er det; spesielt om man er på farten!

// All you need to do is put some oatmeal in a bowl with some yoghurt, sprinkle some blueberries (or berries of your choise) and some almonds and you're good to go. A lifesaver when you're in a hurry!

 TOAST

You'll need

Brødskiver / Toast
Ost / Cheese
Selvvalgt krydder / Herbs of your choice


Alt du trenger å gjøre er å skjære et par ostebiter å legge mellom to skiver. Stek dette i et toastjern (eller vaffeljern om du ikke har toastjern tilgjengelig) og stek dette til osten er smeltet. Strø over litt krydder (jeg anbefaler å teste ut Parmesan cheese & basil fra Nicholas Vahé til dette! Det er så godt!). Ha også gjerne litt ketchup til dette, om du liker det!

// All you need to do is cut a few pieces of cheese to put between two slices of bread. Bake this in a toaster iron (or waffle iron if you don't have a toasters iron available) Fry until cheese is melted. Put on some herbs (I recommend testing out Parmesan cheese & basil from Nicholas Vahe on your toast! It's so good!). Don't forget the ketchup if you're a fan of that too. 

 photocredit: pinterest

BREAKFAST POPCICLES

You'll need

Yoghurt
Bær & frukt / Berries & fruits
Granola
Iskremformer / Icecream molds 

 

Hell litt yoghurt nedi iskremformene, stapp litt frukt & bær nedi sammen med yoghurten og strø litt granola (om du vil) på toppen. Legg dette i frysen over natt.

// Put some yoghurt in the icecream molds, put in some fruits and berries with the yoghurt and sprinkle som granola (if you wanna be real fancy) on top. Put it in the fridge over night!

 
CRISPBREAD WITH COTTAGE CHEESE & AVOCADO

You'll need

Knekkebrød / Crispbread
Cottage cheese
Avocados


Putt litt cottage cheese på et par knekkebrød. Skjær litt avocado til å ha på toppen! Mmm.. Dette er virkelig min største favoritt. Dette er også ekstremt lett å ta med seg til mat på jobb eller skole!

// Put some cottage cheese on top of some cripsbreads. Cut some slices of avocado and add it on top. Yum! This is totally my favorite breakfast, it's so easy, and of course it's so easy to pack with you for lunch when you're going to work or school!

VEGETARIAN NACHOS

 

YOU'LL NEED

TORTILLACHIPS
BEANS
LEEK
CHEESE
SALSA
AVOCADOS
REGULAR QUARK
ROCKETS


Ny uke og et nytt mattips fra meg til deg! Denne gangen tidenes beste og enkleste nachos: Alt du trenger å gjøre er å legge noen tortillachips på en porsjonstallerken, kutte litt purre og strø over chipsen sammen med bønner og litt salsasaus. Deretter topper du det med ost og setter det i ovnen til osten har smeltet! Server dette med quacamole, kesam og ruccola salat. mmmm

 

// New week and a new food tip from me to you! This time I want to share this recipe on the best and easiest nachos ever: All you have to do is put some tortillachips on a plate, cut some leek and sprinkle it on with some beans and some salsa sauce. Top it off with some cheese and heat it in the oven util the cheese is meltet. Serve it with som quacamole, some regular quark and rockets and enjoy... mmmm

DINNER RECIPE : Meatfree pasta bolognese
YOU'LL NEED

PASTA / PASTA
BØNNER / BEANS
ASPARGES BØNNER / FRENCH BEANS 
LINSER / LENTILS
TOMATSAUS  / TOMATO SAUCE
PARMESANOST / PARMESAN CHEESE 


THIS IS HOW YOU DO:

1. Kok opp pastaen i en gryte.
Cook the pasta.
2. Hell litt olje i en gryte, hell oppi aspargesbønnene sammen med bønner og linser. La dette surre litt i panna før du heller over 
tomatsausen og la det koke til pastaen er ferdig. 
Use some olive oil in a pot and put the vegetables (beans, french beans and lentils) into a pot before putting the tomato sauce into the pot let it cook for a couple of minutes. 
3. Server gjerne med litt parmesanost (eller vanlig ost) på topp. 
Top it off with some parmesan cheese (or regular cheese). 
4. Bon appetit! 
Bon appetit!
 
For en stund siden fant jeg denne oppskriften på en youtube video, og jeg ble så nysgjerrig at jeg bare måtte prøve den ut med en gang. Jeg elsker pasta, og pasta bolognese er en stor favoritt for meg. Den siste tiden har jeg også prøvd å spise mindre kjøtt, ikke fordi jeg er fast bestemt på å bli vegetarianer, men rett og slett fordi jeg ikke føler behovet for å spise kjøtt til et hvert måltid jeg har. Denne oppskriften er virkelig et godt alternativ til dette ettersom at man erstatter kjøttet med bønner og linser. Yummy.. Denne oppskriften er også ekstrem bra til å bruke som meal prep til dagen etter - den smaker nesten bedre dagen etter. Så her er det virkelig bare å lage ekstra store porsjoner, legge det i bokser i kjøleskapet for å ha til middag et par dager etter. Man blir jo aldri lei av å spise slikt mange dager på rad, og ikke minst sparer man også forferdelig mye tid på det! 


// A while ago I found this recipe on a youtube video and I was so curious that I just had to try it out right away. I love pasta and pasta bolognese must be my all time favorite. Since I'm trying to eat less meat, not because I am determined to become a vegetarian, but simply because I do not feel the need to eat meat to every meal I have. This recipe is really a good alternative to this since that replacing meat with beans and lentils. Yummy .. This recipe is also extremely good to use as meal prep for the next day - it tastes almost better the next day. Just make bigger portions, put it in boxes in the fridge to have for dinner a few days after. It's so good when you're trying to do a quick dinner, and this is also a life saver when you don't have much time, or want to spend much time in the kitchen. 

CURRENT BREKKIE OBSESSION: Oatmeal with berries and almondsYOU'LL NEED:

YOGHURT 
BLUEBERRIES (OR BERRIES OF YOUR CHOISE)
​OATS
ALMONDS


MIX IT ALL TOGETHER IN A BOWL AND ENJOYDette må være min all time favorite når det kommer til frokoster. Ikke nok med at den er ekstremt rask å lage, men virkelig et idiotsikkert måltid. Det er så godt! Å starte dagen med masse proteiner og antioksidanter er virkelig gull verd. Jeg merker at med et slikt måltid som dette som faktisk holder meg mett i flere timer enn en vanlig brødskive gjør, gjør til og med masse med energinivået mitt. Dette er også noe som man lett kan forberede for å ta med seg på jobb, skole osv. Alt man trenger å gjøre er å lage en boks klar med mengde havregryn man ønsker, samt litt bær og mandler i samme boks eller egen (alt etter hva man ønsker) og slenge det sammen med en liten yoghurt i veska eller sekker for å blande det sammen siden. 
 
HVA PLEIER DU Å SPISE TIL FROKOST?

 

xo Therese

YOGHURT BOWL

Processed with VSCOcam with a6 preset

Y U M 

Processed with VSCOcam with a6 preset

ADD YOUR FAVE YOGHURT IN A CUTE BOWL AND SPRINKLE SOME OATMEAL AND SEEDS ON TOP 

Processed with VSCOcam with a6 preset

My biggest food obsessions right now. 


Det å blande sammen yoghurt, masse forskjellige frø og ikke minst havregryn er noe av det beste jeg kan spise akkurat nå. Ikke nok er det sunt, men man får jo også så masse gode vitaminer og næringsstoffer som er bra for oss gjennom dette. For tiden har jeg dilla på vaniljeyoghurt som jeg vil påstå har vært en stor favoritt i mange år nå. Yums! Dette er jo også utrolig godt sammen med vaniljekesam (om man ønsker det!).

 

Håper dere har en finfin torsdag og fridag! Nå skal jeg få fingeren ut å få laget middag før jeg setter meg i bilen og drar på besøk til Ingeborg!

SMASHED

mmmmm...
Hei torsdag! Jeg innså nettopp at klokka allerede er halv 3 - shit! Denne dagen har gått altfor fort og selvom jeg startet dagen allerede klokka 5 i morges (på en fridag!) har jeg gjort overraskende lite. Jeg har så og si kun spist et par smashed avocado toasts, daffet rundt i koseklærne og lest i Eirín Kristiansen sin nye bok. Den er så inspirerende og virkelig et masterpiece i seg selv; jeg som er typen av å kun kjøpe coffeetable books til pynt og særlig lite glad i å lese bøker (les: jeg har ikke tålmodighet nok) ble helt oppslukt fra første stund. 

OPPSKRIFT: TACOSALAT

DET DU TRENGER TIL SALATEN:
- 1 ISBERGSALAT
- 1 AGURK 
- 1 RØDLØK 
- 1 STOR RØD PAPRIKA
- CA 2 FEDD HVITLØK 
- 1 GLASS MED MILD SALSASAUS
- 1/2 PAKKE MAJONES
- 1 BOKS RØMME
- 1 STOR GRILLET KYLLING ELLER 400 GR KYLLINGFILET
- CA 1 PAKKE MED PASTASKRUER
- 1 PAKKE TACO SPICE MIX


SLIK GJØR DU:

1. START MED SAUSEN: 1 boks rømme, 1 pakke taco spice mix, 1 glass mild salsasaus, 1/2 pakke med majones. Bland dette godt i en bolle og sett det til side. 
2. Kutt opp isbergsalaten, agurken, paprikaen, Rødløken og finhakk hvitløksfeddene og bland dette godt sammen. 
3. Kok opp pastaskruene etter pakkens forklaring og stek kyllingfileten eller rens den grillete kyllingen.
4. Til slutt blander du pastaen og kyllingen i salaten og heller over sausen og fordel godt rundt i hele salaten.
 

Server gjerne sammen med hvitløksbrød og nachochips med ostesmak! Ellers er nanbrød også utrolig godt til (tro det eller ei!)❤

 

Happy friyay! Jeg starter helgen med å dele en oppskrift som er min absolutt favoritt og har vært det i mange år nå, nemlig mamma sin oppskrift på tacosalat. Håper dere får en finfin fredag og ikke minst helg, så skrives vi.. xx

SKAPPELBRØD

 Hei dere! En liten oppdatering på matfronten for i dag vil jeg nemlig tipse dere om mitt nye favorittbrød. Jeg personlig er ikke særlig glad i brød man kjøper i butikken, så jeg ble nesten litt over gjennomsnittet glad da mamma skulle i gang med brødbaking. Denne gangen ble det skappel brødet som ble testet ut, og det ble fort en stor favoritt hos meg. Oppskriften er også utrolig enkel og smaker helt himmelsk, så det er vel en grunn til å teste det ut i seg selv.

Oppskrift og fremgangsmåte kan dere finne på Maria Skappel sin blogg, her!

MINE FAVORITTKAFEER

1. STEAM COFFEESHOPMUST TRY: Kanelbolle, frappé & Kaffe mocca

Steam må være min all time favorite når det kommer til både "kaffe" og kanelboller. Er jeg i farten og føler trangen for en kaffe mocca for å få opp energinivået tenker jeg meg ikke om 2 ganger før jeg tar turen hit. De har jo også så utrolig inspirerende interiør, så det å sette seg ned hit med jobb eller skole er jo et stort pluss!


2. SMÅ ØYEBLIKKMUST TRY: CLUB SANDWICH & GULROTKAKE

Små øyeblikk ligger i Randaberg, et lite stykke fra Stavanger Sentrum - men å ta turen hit er verd den lille turen. Monica, hun som eier kafeen lager all mat selv, og la meg bare si at blant annet gulrotkaken hun lager er verdens beste - årh, jeg har ikke ord! I tillegg til å være kafé selges det også utrolig mye fint interiør, for ikke å glemme et stort utvalg av Nicholas Vahé produkter.


3. JORDBÆRPIKENEMUST TRY: Club Sandwich & Bruchetta

Min absolutt favorittplass til å bruche - har man kafédate her med enten venninne, mor, kjæreste er det grunn til å vente med frokosten til man kommer hit. Er det en ting som er sikkert, så er det at jordbærpikene kan det å lage verdens beste club sandwich.

 

Uansett om man ønsker å samles for enten lunsj eller bare en kaffe er dette mine favorittsteder å dra. Jeg er også, som de fleste andre, veldig glad i å utforske nye spisesteder i distriktet, men disse tre er mine favoritter her hjemme i Stavanger og er også de tre stedene som jeg vil anbefale på det sterkeste videre. 

OPPSKRIFT: PASTASALAT

 

 Dette trenger du:
1 pakke med pasta, et glass med pesto (her brukes kun et par skjeer), 1 pakke med ruccolablader, 1 rødløk, 1 pakke med salatkylling

Slik gjør du:
Kok opp ønsket mengde pasta - dette kommer såklart på antall personer som skal bli servert med dette. Etter at pastaen er kokt ferdig heller du ut vannet og setter den til side for avkjøling. Etter et par minutter på avkjøling tilsettes pestoen, begynn med en skje om gangen til du har fått all pastaen gjevn med pesto. Del løken i halv, skjær den opp i biter og fordel en og en halv ring oppi salaten til hele løken er oppi salaten, avslutt med å helle ruccolablader og salatkylling oppi. Rør sammen slik at det er en godt blandet sammen.

Salaten settes så inn i kjøleskapet slik at pestoen får trekt seg godt inn i pastaen.

Serveringstips: Nybakt foccaciabrød er utrolig godt til denne salaten.

 


 


Tapaskveld sammen med jentene fra vgs står på planen for kvelden og jeg skal straks ut dørene. Jeg har i den anledningen laget det som i mine øyne er verdens beste pastasalat, og hva er vel ikke bedre enn å dele oppskriften med dere? <3

Ha en fortsatt fin mandag, så skrives vi!

FOODY TIP: TOMATO SALADYOU'LL NEED:
- A LITTLE BIT GARLIC
- 1 BOX OF CHERRY TOMATOS
- 1/4 OF A ONION
- A TINY BIT OF PARSLEY
- OLIVE OILDen nye favoritten blant salat tilbehør må være denne varianten. Denne lærte jeg senest da jeg var i Danmark og har blitt en stor hit her i familien. Alt man trenger å gjøre er å kutte opp en boks med cherry tomater som kuttes opp i to like store deler, ta et par skjeer med oliven olje slik at alle tomatene blir soaked inn, kutte opp litt løk og persille og blande sammen. Så enkelt og så supergodt er det. Skal man ha tapaskveld med venner eller familie er dette virkelig et musthave!

 

EAT CLEAN

.. A fresh start on your week
Goooood mandag dere! Hvordan har deres helg vært? Min har bestått av å ha vært helt tappet for energi - jeg har bokstaveligtalt ligget i fosterstilling, nesten gråtende over tingene som jeg burde gjort, men ikke orket å gjøre. Heldigvis er mandag endelig her og en ny uke med mye jobbing og siste innspurt av eksamen før innlevering fredag! Herregud som disse to siste ukene har flydd av gårde og jeg har offisielt bare 2 hele uker igjen i Oslo. SHIT!

Anyways, jeg har fått totalt dilla på salat den siste tiden og spiser det så og si til både lunsj og middag hver eneste dag. Å starte fresh i uken slår jo ikke feil i det hele tatt, samt det å få i seg nok vitaminer og mineraler er også utrolig viktig! Min favoritt består av hjertesalat, spinat, agurk, bønner og avocado. Også er jeg veldig glad i dressing bestående av naturell yoghurt og hvitløk; så godt og så sunt!! yumz.

 

Håper dere får en super uke! 

 

x T

SMOOTHIE OPPSKRIFT: STRAWBERRY DREAM

 

Jeg har funnet frem til en ny smoothiefavoritt bestående av jordbær og ananas. Ikke er det bare forfriskende, men det er også så utrolig godt - for ikke å glemme at den passer så godt til sommeren!

Til en porsjon trenger du: Ca 1 hånd frosne jordbær, 1 hånd ferske jordbær, en skive med ananas, 1/2 banan og litt juice. 

Hva liker du best å putte i din smoothie?

OPPSKRIFT: VERDENS BESTE OREOKAKE

 Det du trenger er:
- 4 pakker med oreokjeks
- 200 gr smør
- 2 pakker med naturell kremost fra Tine
- 2 dl melis
- 1 pakke med sjokolademousse fra freia (her kan du velge hvilken du selv foretrekker)
- 1 kartong med kremfløte (liten)
- 1 SS sukker 
 Slik gjør du:

1. Bunnen
Knus 3 pakker med oreokjeks; Legg dem i en pose (gjerne del opp hver pakke med kjeks i 1 liten plastpose), bruk gjerne dobbeltpose også, ettersom det fort kan gå hull på posen og alt faller utav. Smelt deretter 200 gr smør, legg all kjeksen i en kakeform og hell smøret oppi; dette må fordeles gjevnt. La dette stå 1 time i kjøleskapet

2. smørostkremen
Bland 2 pakker med Tine kremost naturell sammen med 2 dl melis til en luftig masse. Bruk gjerne en blender til dette slik at det blir blandet gjevnt. La dette stå 1 time i kjøleskapet

3. Sjokolademousse
Følg instruksene bak på posen. La dette stå 1 time i kjøleskapet (slik som det er anvendt på pakken)

4. Etter at disse 3 tingene har stått og godgjort seg i kjøleskapet i 1 time tar du alt ut. Sjekk at smøret og kjeksene er stivnet helt slik at det enda ikke flyter rundt. Smør så på kremosten gjevnt over bunnen etterfult av sjokolademoussen. Pisk så krem (1 liten kartong med ca 1 spiseskje sukker - gjerne smak til) og smør dette over sjokolademousselaget. Avslutt med å knus et par oreokjeks og strø på toppen sammen med sjokoladesaus.


 

WINING AND DINING

Gårsdagen ble brukt på skoleoppgave. Det var nesten litt for trist med tanke på været, men jeg og Caroline bestemte oss allikevel for å avslutte dagen på Aker Brygge med pizza og et glass vin på Olivias.

 

Dagens vær kan heller ikke klages på. I dag står det interiøshopping på planen sammen med Hanne, så jeg må hive meg i dusjen om et par små strakser og skynte meg!

Håper dere får en strålende lørdag og nyter været, så skrives vi  

SMASHED AVOCADO TOAST 

God morgen torsdag! Med studiedag i dag tok jeg tiden til å lage en ekstra god frokost. Jeg vet at smashed avocado toast har lenge vært en stor hit over hele verden, så i dag tok jeg steget på å lage det for første gang! Generelt elsker jeg avocado, så dette har blitt en ny favoritt!! Yummy


Her er min vri: Stek brødskivene litt på kver side på pannen med litt olivenolje for å få en saftig og crisy toast. Smør så på litt knust avocado. Voilá!

 

HVA ER DIN FAVORITTFROKOST?

SMOOTHIE IS

 

Smoothie er som tidligere nevnt på bloggen noe av det beste jeg vet i hele verden. Som regel pleier jeg bare å kaste oppi de type fruktene og bærene som jeg føler for der og da og ender av og til opp med litt for mye enn det som var planlagt. Et godt alternativ til smoothie som er til overs er å lage det om til is. Alt du trenger er noen små glass og noe som du kan stikke nedi som da blir ispinnen om du ikke har sånne isbeholdere. Jeg brukte faktisk bare noen som sugerør og det funket faktisk bedre enn jeg noengang kunne forestille meg!

Dette er så utrolig enkelt og ikke minst sunt. Nesten farlig å ha slike liggende i fryseren! 

 

Lager du is selv? Isåfall; hva har du i dine?

- SMOOTHIE -Smoothie er noe av det sunneste man kan lage, om man gjør det på riktig måte. Jeg personlig er helt frelst i smoothie og drikker det altfor ofte; enten om det er til en rask frokost, et mellommåltid eller bare for ekstra kveldskos. Jeg blender som regel inn frosne bær (ca 1 glass jordbær og 1/2 glass blåbær), et beger med yoplait yoghurt og blendet det ut med vann. Virkelig den perfekte sunne og syrlig smoothien. Om man føler for det er også greit om man tilsetter et par isbiter; dette fungerer best om man velger friske bær fremfor frosne i smoothien.

 

EGGS AND VEGGIES FOR BREAKFAST

 

THE PERFECT BRUNCH

 Min oppskrift på en perfekt start på dagen.
Det ble en altfor sen frokost på denne fronten i dag. Jeg legger ikke skjul på at jeg er utrolig distré av meg og når jeg først ikke skal ut av dørene dropper jeg lett frokosten, selvom det er favorittmåltidet mitt. 

I dag ble det derfor en ekstra god brunch med en blanding av knekkebrød med eggerøre og gode, sunne karbohydrater. yummy

Oppskrift: Fruktsalat

God kveld dere!

Tenkte jeg skulle tipse dere om en gammel favoritt av meg, nemlig fruktsalat. Vanligvis når jeg ønsker noe godt/søtt, men allikevel sunt går jeg alltid for jordbær med vaniljekesam, men nå som jeg er hjemme bytter jeg det litt ut med fruktsalat med vaniljeyoghurt og sjokolade - noe som også er en stor hit her i familien. Her er oppskriften:  

Det du trenger er:

- Valgfri frukt:
Jeg brukte druer, banan, honningmelon, eple og pærer.
- Kokesjokolade til topping (kan sløyfes)
- Vaniljeyoghurt.. Kan erstattes med vaniljekesam om du ønsker et "sunnere" alternativ

Start med å kutte opp frukten i passe biter, bland sammen i en skål og rør rundt med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam. Avslutt med å enten del opp kokesjokoladen i ruter eller knus den i mindre biter.


Enjoy  

BETTER THAN CANDY

Vaniljekesam, jordbær & blåbær

// My new guilty pleasure

 

Archive: Read more here » April 2018 » Mars 2018 » Februar 2018