hits

OPPSKRIFT P MYKE PLSE-/HAMBURGERBRD

lage ting fra bunnen av, uansett hva det er har vrt en stor hit hos meg. Alt smaker mye bedre med en gang det er hjemmelaget. Er dere ikke enige? Og n som sommeren nrmer seg, er det ingenting som passer mer perfekt enn dele oppskrift med dere p tidenes mest fluffy og digge plse-/hamburgerbrd. Jeg fant oppskriften her. Disse smaker utrolig godt, er skikkelig luftige - men gjerne det som er det beste ved disse er at de ogs passer perfekt i matboksen som rundstykke om man har noen til overs. Jeg anbefaler prve disse med gulost og paprika eller agurk. yum

OPPSKRIFT P DE DIGGESTE BOLLENE

 

God mandagskveld dere! Er dere klar for en ny oppskrift; Det er en god stund siden jeg delte en oppskrift med dere, s n var det vel endelig p tide? I dag ble det laget boller her i hus, og like fort som de kommer utav ovnen blir de ogs spist - bollene blir alltid en hit, rett og slett fordi de er s latterlig gode. Den beste oppskriften p boller finner dere p Ida Gran Jansen's blogg (klikk her for komme direkte til oppskriften) - de er s luftige, skikkelig fluffy, og rett og slett bare en bolledeig som aldri gr galt. Ikke minst er oppskriften idiotsikker og veldig lett lage.

 

HOMEMADE KALE CHIPS

 

DETTE TRENGER DU:
1 PAKKE GRNTKL, 3 SS OLIVENOLJE, SALT + PEPPER. 

SLIK GJR DU:
Forvarm ovnen, og sett denne p varmluft og 180 grader. Rens/vask grnnklen godt og del i sm biter. Legg i en bolle og hell over olivenoljen og str salt og pepper over og masser alt godt sammen fr du legger det p et brett med bakepapir. Stek i ca 5-10 minutter og la det ligge ute og kjle av s det blir skikkelig crispy fr du legger det i en skl. For litt mer spicy smak kan du ogs blande inn litt finhakkede hvitlksfedd eller chili i mixen fr steking! 
 


Jeg legger ikke skjul p at jeg elsker snacks, men jeg er ogs ekstremt opptatt av spise sunt i hverdagen. virkelig unne seg noe digg i hverdagen er alltid innafor; s lenge det er moderate mengder, men det som er ekstra digg er faktisk finne sunnere alternativer som faktisk nesten er bedre enn det usunne selv. For frste gang har jeg prvd lage grnnklchips, etter ha lest masse om det, og jeg ble positivt overrasket. Det var jo s sinnsykt godt at jeg slukte en skl p null komma niks. Perfekt studie-, filmkveld- eller etter-trening-snacks!

OPPSKRIFT P ISKAFFE

 

DETTE TRENGER DU:

1,5 mleskje med traktekaffe (jeg brukte julekaffe fra Amundsen spesial, kjpt p kid interir)
2,5 dl vann
honning
2,5 dl melk
 

SLIK GJR DU: 

Starte med trakte kaffen og hell den over i et stort glass, her skal du ha ca like mye kaffe som melk og bland derfor inn melken. Rr rundt og smak til med litt honning (honningen kan du slyfe, men er perfekt om man nsker litt stning i iskaffen). Om man vil kan man ogs ha i isbiter, selv foretrekker jeg droppe det, da jeg fler iskaffen ofte smaker utvannet om man har i det. 

 

Jeg er svrt lite glad i svart kaffe, men jeg ELSKER iskaffe. kjpe iskaffe i butikken kan ofte bli en dyr uvane i lengden, og som oftest er det ogs veldig usunt da det inneholder veldig mye sukker, noe som ikke er srlig bra for tennene. I det siste har jeg ftt dilla p lage min egen hjemmelagte iskaffe, jeg har faktisk ikke fulgt noen oppskrift som jeg har funnet p nett, men heller smakt meg frem til hva jeg liker. Da vi begynte selge kaffe fra Amundsen Spesial ble jeg anbefalt denne julekaffen fra en kollega, denne har et hint av sjokolade i seg, noe som ogs gjr den litt stere. Siden det er en julekaffe er jeg ogs litt usikker p om det faktisk er mulig f tak i den n som julen er over, men en hver kaffe vil jeg pst gr fint uansett - det er jo s mange andre gode p markedet sier de. 

 

Iskaffe er jo ogs perfekt om man nsker et lite kick p morningen, eller om man bare vil sitte inne og lese en god bok, se en god serie eller man tar med seg en i hnda nr man skal ut gjre litt forskjellig rend.

THE PERFECT COOKIES FOR CHRISTMAS

Hei dere! Long time, no see. rh, eksamensperioden tok p alts, srlig siste eksamen for dette semesteret vil jeg pst var den mest frustrerende av de alle og jeg er s glad for at alt endelig er ferdig! Jeg har virkelig savnet det samle inspirasjon, ta bilder og ikke minst skrive p bloggen. bruke kreativiteten har virkelig ikke sttt hyt p prioritetslisten de siste ukene, men n som det er ferie fra studiene er det back on track med kose seg med alt det kreative igjen, og jeg har s mange prosjekter jeg vil f til i lpet av de neste juleukene at jeg nesten klr litt i fingrene bare av tanken!

Helt rlig begynner jeg bli lei av alle disse julekakene, som mer eller mindre er standard hvert eneste r; pepperkaker, krumkaker osv. osv. S i r har vi startet bake litt annerledes kjeks til julen, og biscotti er definitivt en stor favoritt. Dette er jo ogs en kjeks som er perfekt til de fleste anledninger, enten om det bare er for kos til kaffen eller til familieselskapet. 

 

OREO MILKSHAKE FOR THE WEEKEND!




For oreomilkshaken trenger du (dette vil gi deg ca 3 oreoshakes): 10 scoops med vaniljeis, 7 oreokjeks, melk (du velger selv mengde, dette kommer litt an p nsket konsistens). Og for tipping trenger du krem, og sjokoladesaus + en oreokjeks til pynte med.

Slik gjr du: Ta 10 scoops av vaniljeisen oppi blenderen, sammen med oreokjeks og start med melk og se hvor mye du trenger. Mix alt sammen til nsket konsistens. Pynt glassene innvendig med sjokoladesaus fr du heller shaken oppi, avslutt med krem p topp (jeg brukte i spraykanne) sammen med en oreokjeks.

Enjoy!

 




Det er fredag og ENDELIG helg! S da m det vre litt lov kose seg litt ekstra. I dag har jeg delt oppskriften p min favorittmilkshake - og jeg lover dere, den er SUPERDIGG! Nyt helgen dere (med en oreomilkshake) !

xx
 

FAVORITT SMOOTHIE

"smoothies for the weekend" er noe jeg lever for. Jeg personlig elsker smoothies og starter ofte lrdagsmorningen og sndagsmorningen med en smoothie. Nr sant skal sies spiser jeg ogs gjerne 1-2 skiver til, alt ettersom hvor sulten jeg er. Da er det som oftes avokado toast eller med makrell i tomat til siden. Husk at smoothie i seg selv ofte ikke er mat - med mindre man kjrer p med havregryn eller granola i.

Dette pleier jeg ha i smoothien min:
ca 1 glass med Rema 1000 sin smoothieblanding (jeg bruker den som har frosne bananer, blbr og bringebr i seg. Den er s god!), 1 glass vann, 1 banan, 1 hndfull kokosflak og 1 hndfull med gojibr.

Mmmm.. Jeg tror jeg har funnet den perfekte smoothien! Jeg har prvd ut flere oppskrifter, og det er mange som er utrolig gode, men ikke s god som denne. Jeg er ikke akkurat den som har kastet meg p grnn smoothie trenden, rett og slett fordi jeg sliter med f det ned - rett og slett er grnne smoothies ikke noe for meg. (Ja, jeg elsker grnnsaker og kunne levd p diverse salater i mange uker i strekk, men jeg vil heller spise det enn drikke det). Jeg bruker alltid vann i mine smoothies, rett og slett fordi jeg syns det er bedre enn bruke eplejuice - og s er det jo hakket sunnere ogs! Jeg pleier ha utgangspunktet i 1 glass (ca 2 dl), men ser alltid an hvordan konsistensen.

OPPSKRIFT P ENKEL OG DIGG SALAT



Dette trenger du:
2 hndfull ruccola
1/2 agurk
1 mozarella ost
cherry tomater 
Bitte litt oliven olje (brukes som "dressing")
Urter som du selv nsker (jeg selv foretrekker oregano, men alt funker)

Cutt opp agurken og mozarellaosten og mix inn cherrytomatene og ruccolaen p en tallerken eller i en bolle. Ta litt oliven olje over sammen med litt oregano (eller de urtene du selv velger). Enjoy!

// What you?ll need (for one person):
2 handfull Rocket salad
1/2 Cucumber
1 mozzarella cheese
Cherry tomatos
A little bit of olive oil (Using this as a topping)
Herbs of your choice (I used oregano)

Cut the cucumber and mozzarella and mix in with the cherry tomatoes and rocket salad in a bowl. Add a little bit of olive oil on top with some oregano (or herbs of your choice) and enjoy!





Det er ikke noe som er bedre enn spise skikkelig clean til tider, og jeg er obsessed med bde salater og smoothies om dagen. Denne salaten er definitiv en favoritt hos meg. Denne er perfekt for bde frokost, lunsj eller middag, eller som en siderett om man skal ha bbq party. Og vet dere hva som er best av alt? Den er superduper enkel lage, og ikke minst tar det null komma niks tid! 

// There is nothing that is better with eating clean, and lately I?ve been totally obsessed with salads ? and I think this one is my new fav! It?s so good and it actually keeps you full for a very long time. This salad is perfect for either breakfast, lunch or dinner, or even as a side thing for the perfect barbecue night ? and of course it is so easy to make and it takes you maximum 2 minutes ? I think I wanna call this the new fast food. (yup, I totally just said that!)

THE PERFECT RECIPE FOR AUTUMN



CAUSE ITS PEANUT BUTTER JELLY TIME



 

PHUU! Long time, no see.. Jeg skal rlig innrmme at det starte skolen igjen var ekstremt uvant! Haha, den siste uken har vrt mer enn kaotisk for meg, med ekstremt mye lesing og studie. Jeg merker overgangen fra studere kreative fag til helt teoretisk. Overgangen var kanskje litt brtt p, men til n ELSKER jeg det! Det er s spennende.

Anyways, jeg tenkte dele tidenes beste syltety oppskrift med dere. Det er jo s enkelt (men tar litt lang tid) og utrolig gy prve seg p om man har vrt ute i skogen selv og hstet inn brene selv - ikke minst er det utrolig godt p bde brdskiven, knekkebrdet eller vaflene.

DETTE TRENGER DU

1 KG PLOMMER, BR ELLER HVA FRUKTER DU MTTE NSKE
CA 2 DL VANN
SMAK TIL MED SUKKER!

 

SLIK GJR DU:
Rens frukten, brene (eller det du bruker), hell det i en litt stor gryte og tilsett litt og litt vann om gangen. Smak til med sukker p slutten. Simple as that! Enjoy
 

 

 

OPPSKRIFT: VERDENS BESTE GULROTKAKE





Det er lillelrdag (ehehe, tirsdag regnes ogs som lillelrdag - ikke sant?), s da m det vre lov med en aldri s liten oppskrift p verdens beste gulrotkake! Ja, jeg tr faktisk pst at det er verdens beste - og ikke minst er den EKSTREMT lett rask lage.

Jeg er en skikkelig sucker for gulrotkake, og det endelig ha knekt koden p gulrotkaken fra favorittkafeen min er som komme til himmelen; litt av en sukkerbombe er den, men s verd det. Oppskriften finner dere her, enjoy!

BREAKFAST IDEAS



 

OATMEAL WITH ALMONDS, YOGHURT AND BERRIES

You'll need:

Havregryn / Oatmeal

Br / Berries 
Mandler / Almonds 
Yoghurt / Yoghurt


Alt du trenger gjre er blande sammen nsket mengde med havregryn i en skl sammen med yoghurt, blbr (eller andre br) og litt mandler. S enkelt er det; spesielt om man er p farten!

// All you need to do is put some oatmeal in a bowl with some yoghurt, sprinkle some blueberries (or berries of your choise) and some almonds and you're good to go. A lifesaver when you're in a hurry!

 



TOAST

You'll need

Brdskiver / Toast
Ost / Cheese
Selvvalgt krydder / Herbs of your choice


Alt du trenger gjre er skjre et par ostebiter legge mellom to skiver. Stek dette i et toastjern (eller vaffeljern om du ikke har toastjern tilgjengelig) og stek dette til osten er smeltet. Str over litt krydder (jeg anbefaler teste ut Parmesan cheese & basil fra Nicholas Vah til dette! Det er s godt!). Ha ogs gjerne litt ketchup til dette, om du liker det!

// All you need to do is cut a few pieces of cheese to put between two slices of bread. Bake this in a toaster iron (or waffle iron if you don't have a toasters iron available) Fry until cheese is melted. Put on some herbs (I recommend testing out Parmesan cheese & basil from Nicholas Vahe on your toast! It's so good!). Don't forget the ketchup if you're a fan of that too. 

 



photocredit: pinterest

BREAKFAST POPCICLES

You'll need

Yoghurt
Br & frukt / Berries & fruits
Granola
Iskremformer / Icecream molds 

 

Hell litt yoghurt nedi iskremformene, stapp litt frukt & br nedi sammen med yoghurten og str litt granola (om du vil) p toppen. Legg dette i frysen over natt.

// Put some yoghurt in the icecream molds, put in some fruits and berries with the yoghurt and sprinkle som granola (if you wanna be real fancy) on top. Put it in the fridge over night!

 




CRISPBREAD WITH COTTAGE CHEESE & AVOCADO

You'll need

Knekkebrd / Crispbread
Cottage cheese
Avocados


Putt litt cottage cheese p et par knekkebrd. Skjr litt avocado til ha p toppen! Mmm.. Dette er virkelig min strste favoritt. Dette er ogs ekstremt lett ta med seg til mat p jobb eller skole!

// Put some cottage cheese on top of some cripsbreads. Cut some slices of avocado and add it on top. Yum! This is totally my favorite breakfast, it's so easy, and of course it's so easy to pack with you for lunch when you're going to work or school!

VEGETARIAN NACHOS

 

YOU'LL NEED

TORTILLACHIPS
BEANS
LEEK
CHEESE
SALSA
AVOCADOS
REGULAR QUARK
ROCKETS






Ny uke og et nytt mattips fra meg til deg! Denne gangen tidenes beste og enkleste nachos: Alt du trenger gjre er legge noen tortillachips p en porsjonstallerken, kutte litt purre og str over chipsen sammen med bnner og litt salsasaus. Deretter topper du det med ost og setter det i ovnen til osten har smeltet! Server dette med quacamole, kesam og ruccola salat. mmmm

 

// New week and a new food tip from me to you! This time I want to share this recipe on the best and easiest nachos ever: All you have to do is put some tortillachips on a plate, cut some leek and sprinkle it on with some beans and some salsa sauce. Top it off with some cheese and heat it in the oven util the cheese is meltet. Serve it with som quacamole, some regular quark and rockets and enjoy... mmmm

DINNER RECIPE : Meatfree pasta bolognese




YOU'LL NEED

PASTA / PASTA
BNNER / BEANS
ASPARGES BNNER / FRENCH BEANS 
LINSER / LENTILS
TOMATSAUS  / TOMATO SAUCE
PARMESANOST / PARMESAN CHEESE 


THIS IS HOW YOU DO:

1. Kok opp pastaen i en gryte.
Cook the pasta.
2. Hell litt olje i en gryte, hell oppi aspargesbnnene sammen med bnner og linser. La dette surre litt i panna fr du heller over 
tomatsausen og la det koke til pastaen er ferdig. 
Use some olive oil in a pot and put the vegetables (beans, french beans and lentils) into a pot before putting the tomato sauce into the pot let it cook for a couple of minutes. 
3. Server gjerne med litt parmesanost (eller vanlig ost) p topp. 
Top it off with some parmesan cheese (or regular cheese). 
4. Bon appetit! 
Bon appetit!
 




For en stund siden fant jeg denne oppskriften p en youtube video, og jeg ble s nysgjerrig at jeg bare mtte prve den ut med en gang. Jeg elsker pasta, og pasta bolognese er en stor favoritt for meg. Den siste tiden har jeg ogs prvd spise mindre kjtt, ikke fordi jeg er fast bestemt p bli vegetarianer, men rett og slett fordi jeg ikke fler behovet for spise kjtt til et hvert mltid jeg har. Denne oppskriften er virkelig et godt alternativ til dette ettersom at man erstatter kjttet med bnner og linser. Yummy.. Denne oppskriften er ogs ekstrem bra til bruke som meal prep til dagen etter - den smaker nesten bedre dagen etter. S her er det virkelig bare lage ekstra store porsjoner, legge det i bokser i kjleskapet for ha til middag et par dager etter. Man blir jo aldri lei av spise slikt mange dager p rad, og ikke minst sparer man ogs forferdelig mye tid p det! 


// A while ago I found this recipe on a youtube video and I was so curious that I just had to try it out right away. I love pasta and pasta bolognese must be my all time favorite. Since I'm trying to eat less meat, not because I am determined to become a vegetarian, but simply because I do not feel the need to eat meat to every meal I have. This recipe is really a good alternative to this since that replacing meat with beans and lentils. Yummy .. This recipe is also extremely good to use as meal prep for the next day - it tastes almost better the next day. Just make bigger portions, put it in boxes in the fridge to have for dinner a few days after. It's so good when you're trying to do a quick dinner, and this is also a life saver when you don't have much time, or want to spend much time in the kitchen. 

CURRENT BREKKIE OBSESSION: Oatmeal with berries and almonds



YOU'LL NEED:

YOGHURT 
BLUEBERRIES (OR BERRIES OF YOUR CHOISE)
​OATS
ALMONDS


MIX IT ALL TOGETHER IN A BOWL AND ENJOY



Dette m vre min all time favorite nr det kommer til frokoster. Ikke nok med at den er ekstremt rask lage, men virkelig et idiotsikkert mltid. Det er s godt! starte dagen med masse proteiner og antioksidanter er virkelig gull verd. Jeg merker at med et slikt mltid som dette som faktisk holder meg mett i flere timer enn en vanlig brdskive gjr, gjr til og med masse med energinivet mitt. Dette er ogs noe som man lett kan forberede for  ta med seg p jobb, skole osv. Alt man trenger gjre er lage en boks klar med mengde havregryn man nsker, samt litt br og mandler i samme boks eller egen (alt etter hva man nsker) og slenge det sammen med en liten yoghurt i veska eller sekker for blande det sammen siden. 
 




HVA PLEIER DU SPISE TIL FROKOST?

 

xo Therese

YOGHURT BOWL

Processed with VSCOcam with a6 preset

Y U M 

Processed with VSCOcam with a6 preset

ADD YOUR FAVE YOGHURT IN A CUTE BOWL AND SPRINKLE SOME OATMEAL AND SEEDS ON TOP 

Processed with VSCOcam with a6 preset

My biggest food obsessions right now. 


Det blande sammen yoghurt, masse forskjellige fr og ikke minst havregryn er noe av det beste jeg kan spise akkurat n. Ikke nok er det sunt, men man fr jo ogs s masse gode vitaminer og nringsstoffer som er bra for oss gjennom dette. For tiden har jeg dilla p vaniljeyoghurt som jeg vil pst har vrt en stor favoritt i mange r n. Yums! Dette er jo ogs utrolig godt sammen med vaniljekesam (om man nsker det!).

 

Hper dere har en finfin torsdag og fridag! N skal jeg f fingeren ut f laget middag fr jeg setter meg i bilen og drar p besk til Ingeborg!

SMASHED





mmmmm...




Hei torsdag! Jeg inns nettopp at klokka allerede er halv 3 - shit! Denne dagen har gtt altfor fort og selvom jeg startet dagen allerede klokka 5 i morges (p en fridag!) har jeg gjort overraskende lite. Jeg har s og si kun spist et par smashed avocado toasts, daffet rundt i koseklrne og lest i Eirn Kristiansen sin nye bok. Den er s inspirerende og virkelig et masterpiece i seg selv; jeg som er typen av kun kjpe coffeetable books til pynt og srlig lite glad i lese bker (les: jeg har ikke tlmodighet nok) ble helt oppslukt fra frste stund. 

OPPSKRIFT: TACOSALAT

DET DU TRENGER TIL SALATEN:
- 1 ISBERGSALAT
- 1 AGURK 
- 1 RDLK 
- 1 STOR RD PAPRIKA
- CA 2 FEDD HVITLK 
- 1 GLASS MED MILD SALSASAUS
- 1/2 PAKKE MAJONES
- 1 BOKS RMME
- 1 STOR GRILLET KYLLING ELLER 400 GR KYLLINGFILET
- CA 1 PAKKE MED PASTASKRUER
- 1 PAKKE TACO SPICE MIX


SLIK GJR DU:

1. START MED SAUSEN: 1 boks rmme, 1 pakke taco spice mix, 1 glass mild salsasaus, 1/2 pakke med majones. Bland dette godt i en bolle og sett det til side. 
2. Kutt opp isbergsalaten, agurken, paprikaen, Rdlken og finhakk hvitlksfeddene og bland dette godt sammen. 
3. Kok opp pastaskruene etter pakkens forklaring og stek kyllingfileten eller rens den grillete kyllingen.
4. Til slutt blander du pastaen og kyllingen i salaten og heller over sausen og fordel godt rundt i hele salaten.
 

Server gjerne sammen med hvitlksbrd og nachochips med ostesmak! Ellers er nanbrd ogs utrolig godt til (tro det eller ei!)❤

 

Happy friyay! Jeg starter helgen med dele en oppskrift som er min absolutt favoritt og har vrt det i mange r n, nemlig mamma sin oppskrift p tacosalat. Hper dere fr en finfin fredag og ikke minst helg, s skrives vi.. xx

SKAPPELBRD

 



Hei dere! En liten oppdatering p matfronten for i dag vil jeg nemlig tipse dere om mitt nye favorittbrd. Jeg personlig er ikke srlig glad i brd man kjper i butikken, s jeg ble nesten litt over gjennomsnittet glad da mamma skulle i gang med brdbaking. Denne gangen ble det skappel brdet som ble testet ut, og det ble fort en stor favoritt hos meg. Oppskriften er ogs utrolig enkel og smaker helt himmelsk, s det er vel en grunn til teste det ut i seg selv.

Oppskrift og fremgangsmte kan dere finne p Maria Skappel sin blogg, her!

MINE FAVORITTKAFEER

1. STEAM COFFEESHOP



MUST TRY: Kanelbolle, frapp & Kaffe mocca

Steam m vre min all time favorite nr det kommer til bde "kaffe" og kanelboller.Er jeg i farten og fler trangen for en kaffe mocca for f opp energinivet tenker jeg meg ikke om 2 ganger fr jeg tar turen hit. De har jo ogs s utrolig inspirerende interir, s det sette seg ned hit med jobb eller skole er jo et stort pluss!


2. SM YEBLIKK



MUST TRY: CLUB SANDWICH & GULROTKAKE

Sm yeblikk ligger i Randaberg, et lite stykke fra Stavanger Sentrum - men ta turen hit er verd den lille turen. Monica, hun som eier kafeen lager all mat selv, og la meg bare si at blant annet gulrotkaken hun lager er verdens beste - rh, jeg har ikke ord! I tillegg til vre kaf selges det ogs utrolig mye fint interir, for ikke glemme et stort utvalg av Nicholas Vah produkter.


3. JORDBRPIKENE



MUST TRY: Club Sandwich & Bruchetta

Min absolutt favorittplass til bruche - har man kafdate her med enten venninne, mor, kjreste er det grunn til vente med frokosten til man kommer hit. Er det en ting som er sikkert, s er det at jordbrpikene kan det lage verdens beste club sandwich.

Uansett om man nsker samles for enten lunsj eller bare en kaffe er dette mine favorittsteder dra. Jeg er ogs, som de fleste andre, veldig glad i utforske nye spisesteder i distriktet, men disse tre er mine favoritter her hjemme i Stavanger og er ogs de tre stedene som jeg vil anbefale p det sterkeste videre.

OPPSKRIFT: PASTASALAT



Dette trenger du:
1 pakke med pasta, et glass med pesto (her brukes kun et par skjeer), 1 pakke med ruccolablader, 1 rdlk, 1 pakke med salatkylling

Slik gjr du:
Kok opp nsket mengde pasta - dette kommer sklart p antall personer som skal bli servert med dette. Etter at pastaen er kokt ferdig heller du ut vannet og setter den til side for avkjling. Etter et par minutter p avkjling tilsettes pestoen, begynn med en skje om gangen til du har ftt all pastaen gjevn med pesto. Del lken i halv, skjr den opp i biter og fordel en og en halv ring oppi salaten til hele lken er oppi salaten, avslutt med helle ruccolablader og salatkylling oppi. Rr sammen slik at det er en godt blandet sammen.

Salaten settes s inn i kjleskapet slik at pestoen fr trekt seg godt inn i pastaen.

Serveringstips: Nybakt foccaciabrd er utrolig godt til denne salaten.



Tapaskveld sammen med jentene fra vgs str p planen for kvelden og jeg skal straks ut drene. Jeg har i den anledningen laget det som i mine yne er verdens beste pastasalat, og hva er vel ikke bedre enn dele oppskriften med dere? <3

Ha en fortsatt fin mandag, s skrives vi!

FOODY TIP: TOMATO SALAD



YOU'LL NEED:
- A LITTLE BIT GARLIC
- 1 BOX OF CHERRY TOMATOS
- 1/4 OF A ONION
-A TINY BIT OF PARSLEY
- OLIVE OIL



Den nye favoritten blant salat tilbehr m vre denne varianten. Denne lrte jeg senest da jeg var i Danmark og har blitt en stor hit her i familien. Alt man trenger gjre er kutte opp en boks med cherry tomater som kuttes opp i to like store deler, ta et par skjeer med oliven olje slik at alle tomatene blir soaked inn, kutte opp litt lk og persille og blande sammen. S enkelt og s supergodt er det. Skal man ha tapaskveld med venner eller familie er dette virkelig et musthave!

EAT CLEAN

.. A fresh start on your week




Goooood mandag dere! Hvordan har deres helg vrt? Min har besttt av ha vrt helt tappet for energi - jeg har bokstaveligtalt ligget i fosterstilling, nesten grtende over tingene som jeg burde gjort, men ikke orket gjre. Heldigvis er mandag endelig her og en ny uke med mye jobbing og siste innspurt av eksamen fr innlevering fredag! Herregud som disse to siste ukene har flydd av grde og jeg har offisielt bare 2 hele uker igjen i Oslo. SHIT!

Anyways, jeg har ftt totalt dilla p salat den siste tiden og spiser det s og si til bde lunsj og middag hver eneste dag. starte fresh i uken slr jo ikke feil i det hele tatt, samt det f i seg nok vitaminer og mineraler er ogs utrolig viktig! Min favoritt bestr av hjertesalat, spinat, agurk, bnner og avocado.Ogs er jeg veldig glad i dressing bestende av naturell yoghurt og hvitlk; s godt og s sunt!! yumz.

Hper dere fr en super uke!

x T

SMOOTHIE OPPSKRIFT: STRAWBERRY DREAM

Jeg har funnet frem til en ny smoothiefavoritt bestende av jordbr og ananas. Ikke er det bare forfriskende, men det er ogs s utrolig godt - for ikke glemme at den passer s godt til sommeren!

Til en porsjon trenger du: Ca 1 hnd frosne jordbr, 1 hnd ferske jordbr, en skive med ananas, 1/2 banan og litt juice.

Hva liker du best putte i din smoothie?

OPPSKRIFT: VERDENS BESTE OREOKAKE



Det du trenger er:
- 4 pakker med oreokjeks
- 200 gr smr
- 2 pakker med naturell kremost fra Tine
- 2 dl melis
- 1 pakke med sjokolademousse fra freia (her kan du velge hvilken du selv foretrekker)
- 1 kartong med kremflte (liten)
- 1 SS sukker



Slik gjr du:

1. Bunnen
Knus 3 pakker med oreokjeks; Legg dem i en pose (gjerne del opp hver pakke med kjeks i 1 liten plastpose), bruk gjerne dobbeltpose ogs, ettersom det fort kan g hull p posen og alt faller utav.Smelt deretter 200 gr smr, legg all kjeksen i en kakeform og hell smret oppi; dette m fordeles gjevnt. La dette st 1 time i kjleskapet

2. smrostkremen
Bland 2 pakker med Tine kremost naturell sammen med 2 dl melis til en luftig masse. Bruk gjerne en blender til dette slik at det blir blandet gjevnt. La dette st 1 time i kjleskapet

3. Sjokolademousse
Flg instruksene bak p posen. La dette st 1 time i kjleskapet (slik som det er anvendt p pakken)

4. Etter at disse 3 tingene har sttt og godgjort seg i kjleskapet i 1 time tar du alt ut. Sjekk at smret og kjeksene er stivnet helt slik at det enda ikke flyter rundt. Smr s p kremosten gjevnt over bunnen etterfult av sjokolademoussen. Pisk s krem (1 liten kartong med ca 1 spiseskje sukker - gjerne smak til) og smr dette over sjokolademousselaget. Avslutt med knus et par oreokjeks og str p toppen sammen med sjokoladesaus.


WINING AND DINING

Grsdagen ble brukt p skoleoppgave. Det var nesten litt for trist med tanke p vret, men jeg og Caroline bestemte oss allikevel for avslutte dagen p Aker Brygge med pizza og et glass vin p Olivias.

Dagens vr kan heller ikke klages p. I dag str det interishopping p planen sammen med Hanne, s jeg m hive meg i dusjen om et par sm strakser og skynte meg!

Hper dere fr en strlende lrdag og nyter vret, s skrives vi

SMASHED AVOCADO TOAST



God morgen torsdag! Med studiedag i dag tok jeg tiden til lage en ekstra god frokost. Jeg vet at smashed avocado toast har lenge vrt en stor hit over hele verden, s i dag tok jeg steget p lage det for frste gang! Generelt elsker jeg avocado, s dette har blitt en ny favoritt!! Yummy


Her er min vri: Stek brdskivene litt p kver side p pannen med litt olivenolje for f en saftig og crisy toast. Smr s p litt knust avocado. Voil!

HVA ER DIN FAVORITTFROKOST?

SMOOTHIE IS

Smoothie er som tidligere nevnt p bloggen noe av det beste jeg vet i hele verden. Som regel pleier jeg bare kaste oppi de type fruktene og brene som jeg fler for der og da og ender av og til opp med litt for mye enn det som var planlagt. Et godt alternativ til smoothie som er til overs er lage det om til is. Alt du trenger er noen sm glass og noe som du kan stikke nedi som da blir ispinnen om du ikke har snne isbeholdere. Jeg brukte faktisk bare noen som sugerr og det funket faktisk bedre enn jeg noengang kunne forestille meg!

Dette er s utrolig enkelt og ikke minst sunt. Nesten farlig ha slike liggende i fryseren!

Lager du is selv? Isfall; hva har du i dine?

- SMOOTHIE -



Smoothie er noe av det sunneste man kan lage, om man gjr det p riktig mte. Jeg personlig er helt frelst i smoothie og drikker det altfor ofte; enten om det er til en rask frokost, et mellommltid eller bare for ekstra kveldskos. Jeg blender som regel inn frosne br (ca 1 glass jordbr og 1/2 glass blbr), et beger med yoplait yoghurt og blendet det ut med vann. Virkelig den perfekte sunne og syrlig smoothien. Om man fler for det er ogs greit om man tilsetter et par isbiter; dette fungerer best om man velger friske br fremfor frosne i smoothien.

EGGS AND VEGGIES FOR BREAKFAST

THE PERFECT BRUNCH



Min oppskrift p en perfekt start p dagen.
Det ble en altfor sen frokost p denne fronten i dag. Jeg legger ikke skjul p at jeg er utrolig distr av meg og nr jeg frst ikke skal ut av drene dropper jeg lett frokosten, selvom det er favorittmltidet mitt.

I dag ble det derfor en ekstra god brunch med en blanding av knekkebrd med eggerre og gode, sunne karbohydrater. yummy

Oppskrift: Fruktsalat

God kveld dere!

Tenkte jeg skulle tipse dere om en gammel favoritt av meg, nemlig fruktsalat. Vanligvis nr jeg nsker noe godt/stt, men allikevel sunt gr jeg alltid for jordbr med vaniljekesam, men n som jeg er hjemme bytter jeg det litt ut med fruktsalat med vaniljeyoghurt og sjokolade - noe som ogs er en stor hit her i familien. Her er oppskriften:

Det du trenger er:

- Valgfri frukt:
Jeg brukte druer, banan, honningmelon, eple og prer.
- Kokesjokolade til topping (kan slyfes)
- Vaniljeyoghurt.. Kan erstattes med vaniljekesam om du nsker et "sunnere" alternativ

Start med kutte opp frukten i passe biter, bland sammen i en skl og rr rundt med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam. Avslutt med enten del opp kokesjokoladen i ruter eller knus den i mindre biter.


Enjoy

Archive: Read more here April 2018 Mars 2018 Februar 2018