hits

MIN HUDPLEIERUTINE

Når det kommer til hudpleierutine, så jeg alltid utrolig streng med meg selv. Uansett hvor trøtt jeg er, uansett hvor sent (eller tidlig om så er) jeg er hjemme er alltid regel nummer 1 før jeg legger med å få renset huden skikkelig, og ikke minst sørge for at sminken er av før hodet treffer puta. 

Jeg er nok ikke den eneste som fra ung alder ikke var særlig flink når det kom til dette med hudpleie, og jeg trodde nok at en trofast sminkeserviett var gull verdt, noe den altså ikke er. Jeg har heldigvis gjort nok erfaringer til å vite såpass at en sminkeserviett ikke er så gull verdt som man en gang trodde. Jeg starter alltid med å vaske av all sminken der jeg bruker litt forskjellige produkter, før jeg går over med både micellar water og toner før jeg påfører fuktighetsgivende produkter. Det er alltid gjennom natten huden bruker tiden på å 'heale', og det å gi god pleie og litt kjærlighet til huden er så ekstremt viktig, særlig også nå som det begynner å bli kaldt ute og huden tørker ut. 

DETTE BRUKER JEG:

SIMPLE micellar water faktisk en av de nyeste favorittene. Jeg bruker sjeldent micellarwater, men ettersom jeg savnet å ha det i hudpleierutinen gikk jeg til innkjøp av den første og billigste jeg kom over. Generelt har jeg tidligere hatt god erfaring med simple sine produkter, og jeg husker jeg kjøpte masse av produktene deres et år jeg var i London. Denne svære flaska var på tilbud til rundt 40 kr, noe som er latterlig billig spør du meg.

CLINIQUE facial soap har jeg brukt som sminkefjerner i en årrekke nå. Den er så god, og får alltid av så og si all sminken, og ikke minst er den drøy i bruk (jeg vil faktisk påstå at jeg har hatt min i snart et halvt år, og jeg bruker denne daglig). Den er utrolig mild og god, og har du sensitiv hud kan jeg anbefale den på det sterkeste. 

CLINIQUE dramatical different moisturizing lotion denne bruker jeg til både morning og kveld. Jeg har prøvd utrolig mange forskjellige ansiktskremer, men ingen som har kunnet måle seg opp mot denne. Jeg elsker at denne trekker så godt inn i huden, og gir den skikkelig et moisture boost. Eneste negative er at det ikke er SPF i den. 

FOREVER LIVING marine mask dyptrensende ansiktsmaske som er min absolutt favoritt. Denne bruker jeg så og si hver eneste kveld, og jeg har merket store forbedringer etter at jeg begynte å bruke den. 

ORIGINS zero oil toner perfekt etter en har vært i dusjen. Denne får huden til å føles forfrisket, og er blitt en stor favoritt. Jeg har prøvd en del tonere før, blant annet var jeg fan av formula 10.0.6 sin i lang tid, men den etset nesten på huden (så vondt gjorde den - haaha), noe som gjorde at jeg måtte bytte til en annen - og jeg angrer virkelig IKKE. 

ORIFLAME lip balm absolutt favoritt - ingen over, ingen ved siden. Jeg vil påstå at det er den beste jeg noengang har prøvd. 

CLINIQUE under eye roller perfekt for de-puff. Jeg elsker at den har en sånn metall kule som man ruller på øynene. Skikkelig nedkjølende og helt fantastisk effekt. Denne bruker jeg ALLTID før jeg legger meg, og jeg merker at øynene mine slapper bedre av på kvelden når jeg bruker denne før leggetid. 

CLINIQUE eye makeup remover jeg har, som nevnt før, ekstremt sensitiv hud, og særlig har det vært vanskelig å finne noe som faktisk ikke irriterer øynene. Da jeg kom over denne fra clinique visste jeg at det var verdt et forsøk. Jeg har aldri hatt problemer med clinique serien noen gang, og visste nesten at denne også ville fungere utrolig bra - noe som den også gjør. Jeg har ikke tellingen på hvor mange flasker jeg har vært gjennom, men det er ikke få - og er det et produkt jeg aldri kommer til å bytte ut må det være denne!

 

Q: HAR DU NOEN FAVORITTPRODUKTER DU VIL ANBEFALE MEG? 

20 FUN FACTS

Jeg tror aldri jeg har delt noen fun facts med dere på bloggen før, og det er jammen når man skriver slike innlegg at man innser hvor rar man er! Jeg har klart å samle 20 til dere - garantert kunne jeg sikkert kommet opp med flere, så kanskje det kommer en del 2 en gang i fremtiden, who knows?. Let's do this: 
♥ Den største flausen jeg har hatt var den gangen jeg skulle kjøre til kvadrat. Jeg husker det var sommerferie, jeg hadde fri fra jobb og skulle på en "treat myself" tur til Kvadrat. Jeg kjørte inn mot den perfekte parkeringen, jeg hadde vinduet åpent og musikken på full guffe (med favorittsangen såklart), for ikke å glemme sang jeg for full hals. Da jeg omsider stoppet bilen fortsatte jeg å synge, med vinduet nede, uten å merke at musikken var gått av. Jeg var helt inni sangen, helt til jeg så noen damer gikk forbi meg og så på meg med det rareste blikket. Aldri vært så flau i hele mitt liv og jeg tror jeg sank et par meter ned i setet, for å si det sånn.

♥ Jeg er over gjennomsnittet glad i avocado og kunne lett spist 2 til dagen. Jeg tror også de fleste som kjenner meg har fått det med seg at jeg ELSKER avocado, jeg blir støtt og stadig tagget av venninner i alt som har med avocado eller guacamole å gjøre på facebook. Haha

♥ Jeg klarer ikke gå uten neglelakk, jeg føler meg helt naken uten og har å fikse neglene som en fast rutine minst 1 gang i uken. Det verste jeg også vet er neglelakk som flakker, det gir meg helt gåsehud.

♥ Jeg er såpass perfeksjonist at jeg aldri blir fornøyd med noenting. Jeg kvier meg til og med hver gang jeg skal levere inn en oppgave på skolen, og jeg sitter og kaldsvetter i minst 5 minutter før jeg tør å trykke på "lever inn" knappen, rett og slett fordi jeg egentlig ikke er fornøyd selv med oppgaven min, og vet at det alltid er noe som kan forbedres. 

♥ Jeg er heller 1 time for tidlig enn 1 minutt forsen. Jeg har såpass angst for å komme forsent at dere ikke aner. 

♥ Jeg er en sneakers girl, og klarer ikke gå i høye hæler. Jeg eier kun 2 par sko med "høye" hæler, og jeg bruker de sjeldent. Så sjeldent at det ene paret har jeg ikke brukt siden sommeren 2015. Haha

♥ Jeg er ekstremt følsom av meg, og gråter så ekstremt lett av sanger, filmer, videoer osv. Jeg kan lett sitte å hylgrine for meg selv, som om jeg har tidenes kjærlighetssorg, men neida, jeg har bare sett en søt hund bli reddet fra et grusomt hjem. ♥ Til tider er jeg helt lost. Jeg husker jeg hadde hatt en lang dag på skolen og skulle bare innom senteret for å få en liten "time out" fra hverdagen og tenke på andre ting. Det førte til at jeg gikk inn på H&M, ante ikke hvorfor jeg befant meg der, gikk ut av butikken, gikk i matbutikken og kjøpte en sjokomelk, hentet bilen og kjørte hjem. Haha

♥ Den eneste brusen jeg liker er pepsi max og cola zero. Alt annet får jeg helt kregla av. Jeg aner ikke hva, men bare tanken på å drikke urge eller fanta exotic gir meg gåsehud. Haha

♥ Jeg blir ekstremt, og da mener jeg EKSTREMT, hangry. Jeg er så sinnsykt sur når jeg blir sulten at til og med jeg selv ikke klarer å håndere meg og min attitude/inner bitch når jeg er sulten.

♥ Min største drøm er å bygge huset jeg selv holder på å tegne.

♥ Jeg er livredd for sykehus, tannlege og lege. Og da mener jeg LIVREDD. Jeg begynner å gråte som en liten drittunge bare jeg skal ta en blodprøve. Jeg er så redd, dere aner ikke.

♥Jeg er ekstremt avhengig av pinterest, weheartit og instagram. Jeg må alltid sjekke disse to før dagen kan starte skikkelig.

♥Jeg blir ekstremt ukomfortabel om det ikke er ryddig rundt meg, og om jeg har slengt et par klær over klesstativet fordi jeg "senere skal henge det opp" klarer jeg ikke gjøre noe annet før jeg har hengt opp klærne.
 ♥ Jeg foretrekker storbyferier fremfor syden. Jeg syns syden er superharry, og ser heller for meg et par dager i London eller København fremfor 1 ukes opphold på Gran Canaria. 

♥Jeg er helt sikker på at jeg har et snev av OCD, og hvis ting, f.eks håndklær, ikke blir brettet på min måte, så blir jeg sur. Haha

♥ Jeg eier kun svarte bukser. Og bukser av akkurat samme type også. De siste 3 årene har jeg kun gått med svarte Molly jeans fra Gina Tricot. Folk må tro at jeg kun har 1 bukse, men det har jeg altså ikke - jeg har mange.

♥Jeg har aldri sett titanic filmen. De fleste tror meg ikke når jeg sier det og ender alltid med å få kommentaren som "ha-ha, ja særlig" eller "oooookeeeei.. OOOOOKEI.. Den må du lenger ut på landet med", men nei, jeg har faktisk aldri sett den.

♥ Jeg er den typen som begynner å gråte hvis jeg blir skikkelig sinna.  

♥ Jeg er overgjennomsnittet glad i eldre historie, derav arkitekturhistorie og fransk revolusjon. Favoritten er barokk kunst, mote og arkitektur, og jeg er over gjennomsnittet glad i å lese meg opp på Napoleon Bonaparte. Visste dere at viva la vida av Coldplay handler om ham? Og at ingen egentlig vet hvordan han så ut? - Spør meg hva han pleide å ha til middag og jeg kan garantert svaret (neida, så ille er det ikke!)
 

DIY: HOTELLPUTETREKK

Hotellputer har blitt en større og større trend i de fleste norske hjem. Det er utrolig mange butikker som har startet og selge dem, og som regel flyr de ut av butikkene raskere enn de kommer inn. På markedet finnes det utrolig mye forskjellig når det kommer til hotellputetrekk, men de fleste er ofte i standard farger som hvitt, blått, rosa, noe som for mange kan være kjedelig, ettersom mange også bruker hotellputene som dekor i sengen, fremfor å faktisk sove på disse. Jeg har i mange år nå bare hatt helt standard hvite putetrekk til mine, men da jeg var innom stoff&stil for noen uker tilbake kom jeg over dette putetrekket som var stilt ut til inspirasjon, som også var sydd av tekstiler fra butikken. Er man flink til å sy, er det alltid en idé å kunne være kreativ å lage sine egne putetrekk, om man ønsker å ha litt mer farge og gjerne liv i interiøret i senga. Putetrekk er jo også alltid lett å sy selv, og her er det bare kreativiteten som stopper opp. 

DETTE TRENGER DU:
♥ Valgfritt tekstil
♥ Målebånd eller en lang linjal 
♥ Knappenåler
♥ Sytråd (1 i fargen som matcher tekstilen + en til å tråkle med)
♥ Synåler
♥ Symaskin
♥ Glidelås
♥ Kulepenn, blyant eller tegnekritt (heter det tekstilkritt?).

SLIK GJØR DU:
Start med å skissere ut målene med en blyant (evt. penn, eller tegnekritt). Her anbefaler jeg å sjekke hvor lyst tekstilen er, skal du jobbe med et hvitt tekstil anbefaler jeg å bruke en blyant ettersom det gjerne vil synes gjennom hvis du bruker en penn, bruk gjerne en blyant som er 2B eller 4B - pass på at blyanten slutter på B ettersom disse er bløtere og lettere å tegne med. Da jeg kjøpte tekstilet fikk jeg klippet lengder på 150 cm hver, slik at jeg stod med 150x140 (altså lengde x bredde). En vanlig standard hotellpute sine mål er 70x100 cm. Har du fått klippet opp to lengder i 150 cm kan du bare brette over, slik at du står med 75x140 (her beholder man altså bredden som er i utgangspunktet, vanlig standard bredder på tekstiler som man kjøper er 140 i bredden, men alltid lurt å dobbeltsjekke med betjeningen i butikken, eller les på lappen som henger på tekstilet). Sett i knappenåler rundt hele slik at de blir 'connected' og tråkle med en trå i motsatt farge av den du jobber med, altså: jobber du med et lyst tekstil så brukes en svart, skal du jobbe med et mørkt tekstil brukes en hvit eller lys tråd. Dette gjør det mye enklere når du faktisk skal skille den tråden du skal kvitte deg med etterpå. Sy rundt på maskin (er du ikke kjent med hvordan en symaskin funker, kan du få hjelp av en i familien, jeg fikk selv litt hjelp av mormor til å komme inni det ettersom det er lenge siden jeg sydde sist). Husk alltid å sy kast med sikksakkmønster rundt hele tekstilen slik at det ikke rakner. Sist, men ikke minst, sy på glidelåsen for hånd med 'maskinsting'. Det er nok mulig også å sy glidelås på maskin, men for ikke å gjøre ting mer komplisert enn det allerede er det best å gjøre dette for hånd. Det tar så klart litt lenger tid, men resultatet blir ikke særlig forskjellig, hvis du er nøye!
 

OKTOBER FAVORITTER

Denne måneden har jeg hatt dilla på blant annet wet vipes (jeg fatter ikke hvorfor jeg alltid har undervurdert det før, det er jo gull verdt! Og jeg tror det er det beste kjøpet jeg noen sinne har gjort), body butters og sheetmasks. Jeg døde nesten da jeg innså at det også var unicornprint på selve masken (goals for å oppnå drømmen om å være en ekte unicorn - haha!). 

Mange av dere har sikkert prøvd ut maskeraide maskene - jeg har vært stor fan av disse i en evighet, men da jeg også kom over disse klistermerkene for urenheter måtte jeg prøve det ut. Jeg får sjeldent masse store urenheter, men det skjer i blant, og egentlig hadde jeg lite tro på at et lite klister som ble klistret på urenheter ville funke, men dette er seriøst det beste produktet jeg har prøvd noen gang. Det at den klarer å fjerne urenheter over natten er magi i seg selv, for hva som er hemmeligheten i dette formulaet, det aner jeg ikke. 


HVA HAR VÆRT DINE FAVORITTPRODUKTER GJENNOM MÅNEDEN?

FRIDAY THROUGH MY iPHONE: A NIGHT AT THE MUSEUM

Jeg elsker å dra på museum, rett og slett fordi det er en av de store kildene til å bli skikkelig inspirert - men jeg gjør det jo også så altfor sjeldent. Etter min mening er ikke museum her i Norge å måle seg til museum som finnes i de store byene, rett og slett er våre litt for kjedelige (etter min mening, så klart). Men på fredag dro jeg på MUST museum Stavanger sammen med familien ettersom det var gratis kveld, og selv om jeg har sett de fleste utstillingene før, er det alltid like gøy. 

Jeg er alltid den galningen som springer til nærmeste interiørutstilling fra gammelt av, jeg syns nesten det er direkte synd at vi ikke har de samme utskjæringsteknikkene, og ikke minst håndtverket som man en gang hadde. Jeg ble en smule litt for forelsket i dette skapet her, og stod i hvertfall 5 minutter og tenkte ut en lur plan på hvordan jeg kunne gjemme det under jakken og stjele det med meg hjem. Haha, men ehrregud, sjekk det da! DET ER JO SÅ FINT!

- CITY LIGHTS -

 

Å få en unik mulighet til å være med opp på taket og få sett Stavanger i fra et fugleperspektiv var utrolig gøy - herregud for en utsikt, og ikke minst var det utrolig fantastisk å få se alle gatelysene som lyste opp hele byen!

 

YouTube Sunday

55UwWDujFUQ
 
Søndager er ofte de dagene der jeg trekker meg helt tilbake for å lete etter inspirasjon. Jeg blir ofte sittende i senga i mange timer med masse magasiner mens jeg multitasker med å se på youtube-videoer på macen og scrolle gjennom pinterest og weheartit på iPhonen. Det er det jeg kaller skikkelig inspo tripple tasking! 
 
Som jeg sikkert har nevnt flere ganger, er jeg ekstremt stor fan av youtube, og en av de som har vært favorittene i det siste er Wendy, som har hovedfokus på sying og gir ufattelig mange sy tutorials - som også er ekstremt gode, og ikke minst lette å følge med på. 
 
 


 

TODAY I WANNA WEAR


ZARA bag MANGO sockheels H&M jeans, knit & earrings

 

A little pop of color for the weekend. So chic, and so elegant! Jeg virkelig elsker denne komboen, og for tiden har jeg fått skikkelig øynene opp for sock boots/heels. For tiden er jeg på jakt etter det perfekte paret, og jeg tror det er disse fra Mango jeg skal gå for!

GETTING READY FOR WINTER


 

 

- MY LATEST BUY -
 


Dere vet den følelsen når dere drar i en klesbutikk for å sjekke ut en ting, men ender opp med noe helt annet enn det dere skulle ha i utgangspunktet? Haha, det skjedde nemlig med meg i går! Etter forelesning dro jeg innom senteret for litt forskjellig nytt før jeg skulle sette snuten hjem, men da jeg kom over denne boblejakken klarte jeg ikke gå fra den. Boblejakke er skikkelig trendy i år, og det er så mange kule på markedet. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en boblejakke, men det har vært på ønskelisten så lenge nå - og særlig her i Stavanger er boblejakke et must rundt vinterstid, det blir jo så kaldt! Jeg kom over denne freshe på H&M, til bare en 400-lapp, ettersom jeg fikk 20% på den - snakk om kupp! 

 

Jeg har forresten på meg New Balance sneakers, strikkegenser fra H&M, og buksa kan dere vel gjette hvor er fra (haha!). 

TODAY'S APPAREL: BLACK AND WHITE

MANGO tee (old) , H&M blazer, LINDEX earrings NLY sneakers (old)

 

Let's eat sushi in Tokyo, shall we?

 

3 HAIR DO'S FOR BAD HAIR DAY!

Bad hair day's må være det verste jeg vet, og personlig har jeg dem liitt for ofte. Jeg gjør jo minimalt med håret når det kommer til både styling og produkter, noe som gjerne også kan føre til at jeg noenganger ser ut som et kråkereir om morningen. Heldigvis har ikke det problemet vært med meg etter mitt siste frisørbesøk, men med et langt og tykt hår følger de dagene dessverre litt for ofte. Så i dag deler jeg mine topp 3 favoritt hair do's: 1. HALF UP, HALF DOWN - Dette må være min absolutte favoritt! Den er jo superenkel og man kan gjøre den hvor sleek eller hvor messy man måtte ønske. Jeg personlig foretrekker alltid å ha den litt messy.

 

2. HIGH (SLEEK) PONYTAIL - Oldie and goodie, og noe som aldri er feil. Enten om man også vil ha denne litt mer halvveis eller mer sleek, er jo alltid opp til en hver hva man foretrekker. 
 

3. CAPS - perfekt, særlig nå som det begynner å kaldt ute. Enten om man vil ha håret løst under, eller ha en hestehale i tillegg blir det alltid like kult! 

 

 

INSPIRASJON TIL STUA


Stuen er den ultimate koseplassen i huset. Her skal det ose av komfort, behagelig stemning og ikke minst skal det være en plass man kan samle jentegjengen for litt godis og vin. Jeg drømmer om en stue med en stor, digg sofa, med masse kule puter og ikke minst gulldetaljer - for ikke å glemme masse duftlys rundt i rommet. Drømmen akkurat nå er også en grønn fondvegg bak sofaen. Nå for tiden har jeg dilla på å kombinere gull og grønn - jeg syns det er dritkult, og ikke minst blir det litt majestetisk også! 

//Adlinks: DECOTIQUE sofa (her), ELLOS bord, ELLOS apekattpynt, DECOTIQUE tvbord (her)  DESENIO plakat, ELLOS vinholder, VOLUSPA duftlys, H&M pynteputer, ELLOS gulvteppe

 

inspobilder: pinterest og weheartit. 

WHAT'S IN MY BAGJeg liker å ha system i ting, og særlig i veska, for er det noe jeg hater så må det være å lete etter bilnøkkelen til en hver tid. Det er til å rive seg i håret av. Når sant skal sies har jeg ikke noe "expectation vs. reality" når det kommer til veska mi, for alt er vel litt for ryddig til en hver tid. OCD much? Så når det kommer til innholdet har jeg alltid lommeboken (med alle kortene mine i), bilnøkler, parfyme, og ikke minst har jeg også alltid med meg leppeproduktet jeg bruker den dagen. Men det viktigste er vel også den lille mappa som jeg også har kalt for life saver mappa, som alltid er med meg over alt; paracet, tyggis, wet wipes, plaster. 

TODAY I WANNA WEAR


H&M coat ZARA boots & backpack MANGO earrings & tee MONKI jeans

 

Bootsene tar av i sosiale medier, og jeg skjønner godt hvorfor - de er jo så kule! I dag skulle jeg nesten ønske jeg gikk for dette antrekket; skikkelig rocka, og skikkelig kult! 

 

xx Therese

DIY PAPERCLIPS

Fremgangsmåten finner dere her!

 

Jeg er helt for å gjøre notater til noe mer morsommere enn bare svart på hvitt. Det å dekorere med farger, gjerne klistermerker og ikke minst søte paperclips er noe jeg stadig gjør. Ikke hjelper det enormt på å gjøre puggingen lettere, men det blir jo også så mye finere. Jeg har tidligere laget mange av disse paperclipsene før, og nå som det også har vært "høstferie" har jeg også tatt meg litt fri fra lesingen og fokusert på mine kreative prosjekter, der jeg også laget mange av disse. Ved et lite tastetrykk på google finner man jo så utrolig mange fine prints som man kan lage paperclips av - og de er jo så enkle å lage også!

 

 

DILLA PÅ GRØNN

 

/ adlinks:
H&M HOME
putetrekk HOUSE DOCTOR benk I fløyel (her) og lampe (her)

 

Om dagene drømmen jeg om grønne vegger og grønt interiør. Jeg har lenge vært en planteelsker, og jeg elsker å fylle opp rom med grønne, friske, herlige planter. Høstens hotteste farge er ikke annet enn grønn, og jotun har nettopp kommet ut med en ny og forbedret utgave, blant annet av Dark Teal. Herregud for en farge dere, jeg er helt forelsket! Dette blir en fremtidig fondvegg i stua! 

 

inspirasjonsbildene er hentet fra pinterest, fargene er fra jotun.

THE CHERRY BLOSSOM BAG

 

Selvom høsten er her er jeg fortsatt obsessed med blomster, da særlig søte cherry blossoms. Jeg vil påstå at det er min absolutt favorittblomst, og jeg har store drømmer om å kunne dra til Japan under blomstringen for å få det med meg. Det hadde jo bare vært så fantastisk! Årh, jeg har ikke ord. 

Mango har hver sesong (etter min mening) hatt noen utrolig flotte vesker, og nå har gjort det igjen. Jeg ble helt mind blown da jeg kom over denne og måtte kjøpe den med meg hjem. Høstens søteste, og ikke minst fineste veske, en som jeg definitivt kommer til å få brukt myyye! Mønsteret er jo bare helt nydelig.

 

 

SUNDAY MOOD

 

MY SATURDAY WAS GOING PRETTY WELL UNTIL I REALIZED IT WAS SUNDAY

 

Helgene går så altfor fort, og jeg er gjerne en av de som skulle ønske at helgene varte et par dager til. Hvor digg hadde ikke det vært da? Høstværet står for fult ute i dag, og ingenting er bedre enn å ta på seg treningsklærne og komme seg ut på en lang powerwalk. I det siste har jeg fått dilla på å gå tur rundt i forskjellige nabolag for å titte på arkitektoniske skatter som skjuler seg i fineste Stavanger! Det er så deilig, særlig for ny inspirasjon. Ha en fin fin søndag dere, så skrives vi! xx

 

CHERRY + CHECKED

 

ZARA tee, boots & earrings MANGO bag H&M blazer GINA TRICOT jeans

 

HAPPY SATURYAY DERE! I dag har jeg brukt dagen på å løpe et par æren, og jeg endte med å dra innom stoff & stil for å kjøpe med meg litt tekstiler for et par fremtidige prosjekter som jeg har på lur - og jeg gleder meg så til å vise dere! Blant annet skal jeg få sydd noen dødslekre hotellputetrekk i det fineste stoffet jeg noengang har sett. Haha, er det ikke strikkedilla, så er det sydilla - men det er jo så gøy! Hva har dere gjort i dag? 

Jeg er forresten ekstremt glad i å mixe forskjellige mønstre for tiden, og jeg syns denne kombinasjonen er så fin. Jeg bare vet ikke hva det er, men personlig syns jeg de utfyller hverandre så perfekt. 

THE CHECKED BLAZER


Herregud, som jeg har vært på leit etter den perfekte 'checked blazer'. Jeg vil påstå det er den største trenden på motefronten akkurat nå, og jeg har ikke vært annet enn obsessed. Det å finne den perfekte har vært litt av et mareritt, men da jeg kom over denne på H&M sin nettside tenkte jeg 'yes, her er den! DEN vil jeg ha! Den er perfekt'. Så perfekt at den omtrent var umulig å finne (helt til jeg kom over den på H&M på vei til jobb. Det var én igjen. ÉN igjen, og i den størrelsen som satt perfekt - snakk om flaks!) 

 

Min finner dere her

INTERIOR WANTIES FOR OCTOBER

/innlegget inneholder adlinks!


ELLOS bord, teppe HOUSE DOCTOR speil (herPHOLC taklampe (herKID INTERIØR Potteskjuler H&M HOME skål, brødkurv, kakespade, pyntenøtt
 

Det er ikke tvil om at jeg ELSKER gull detaljer når det kommer til både interiør og mote. Jeg planlegger innredning av hvert rom i drømmehuset, og dette er noen av detaljene jeg ønsker meg denne måneden som jeg lett kunne plassert rundt i huset. Jeg tror ikke jeg kan få nok av gulldetaljer, og ikke minst DIGGER jeg det kombinert med svart. Arh, det er så fint, særlig nå på høsten! 

STRIKKEDILLA: GANNIGENSEREN

  • posted: 10.10.2017 - 21:20 - Category: DIY
  • -
  • Comment

Hvert år, særlig høsten, begir jeg meg utpå et nytt strikkeprosjekt. Det er så gøy å sette seg ned i sofaen og slappe av med en kopp te med strikketøyet. Denne høsten er det bølgegenseren, eller gannigenseren som den også kalles, som har kastet seg utpå denne høsten og jeg er en av dem! Nå gleder jeg meg bare til den er ferdig slik at jeg kan bo i den resten av høsten!

#OOTD: Take me Los Angeles

ZARA coat, tee, caps & earrings GINA TRICOT jeans ADIDAS sneakers ROSA SLØYFE pin

 

Ullkåpen er funnet frem, og jeg bruker den gledelig litt for mye om dagen. Det nærmer seg det jeg vil kalle uhyre kaldt her på vestlandet, så nå er det endelig tid for å pakke seg skikkelig inn! Denne kåpen har. vært med meg i snart 2 år nå, og jeg ELSKER den fremdeles. (Zara altså <3). Jeg begynner nesten å bli en smule bekymret over hvor lite kreativ jeg er når det kommer til antrekkene mine. Omtrent alt er ALLTID fra Zara, jeg må skjerpe meg! Haha

ON THIS MONDAY I WANNA WEAR THIS

MANGO bag, tee, earrings & coat H&M pants EGO SHOES mules

 

 

Happy mandag! Årh, jeg hadde tidenes lateste helg, sett bortfra jobblørdag. Jeg var så godt som helt utmattet at jeg frivillig lot hodet treffe puta allerede halv 10 på lørdag og sov til 12 dagen etter! Det er jo helt sinnsykt, spør du meg! Men jeg tror jeg trengte det! Anyways, ny uke, nye muligheter - og i dag skulle jeg ønske dette var antrekket mitt. Have a good one! xx

OCTOBER WANTIES

 

MANGO topp, kåpe, genser og øredobber H&M lakkbukse EGO SHOES mules NELLY veske (her - adlink) LINDEX kimono


Ny måned, ny ønskeliste. Denne måneden er det svart, hvitt og rosa som ønskes til garderoben, og her har jeg samlet mine favorittwanties for måneden. Høsten er jo her for fult, så denne måneden er jeg på jakt etter den perfekte høstkåpen, samt deilige knits - også gjerne med volanger, noe som jeg har falt helt for den siste tiden - det er jo så fint!

MINE BESTE TIPS FOR EN BEDRE STUDIEHVERDAG

Jeg har noen studieår bak meg nå. Jeg er på mitt 2. år på bachelor i eiendomsmegling, der jeg også tidligere har tatt fagskoleutdanning som interiør designer fra Norges Kreative Høyskole. To helt forskjellige studier, to helt forskjellige studiehverdager, og ikke minst to helt forskjellige måter å gjøre ting på. Så klart er det et stort skille mellom å studere estetiske og kreative fag, kontra mer teoretiske og 'tunge' fag. For overgangen har mildt sagt vært dramatisk - haha. Det å gå fra å ikke være vant med å lese en eneste bok til å måtte lese mange tykke bøker har vært en liten utfordring - ettersom jeg personlig ikke er særlig glad i å lese bøker. Det å finne gode studierutiner for å få en bedre studietid er gull verdt, og her er mine tips til deg:

HAR DU MULIGHET TIL Å VELGE VALGFAG I LØPET AV STUDIETIDEN - VELG NOE SOM INTERESSERER DEG, IKKE NOE DU TROR DU HA:
Dette semesteret har jeg 4 fag, der 3 er forhåndsbestemt og et som jeg har fått valgt helt selv. Såklart er det begrensninger i hva man kan velge, alt etter antall studenter som ønsker å delta (som regel har skolen et minimumsantall som må være oppfylt før de kan danne en klasse ut fra det), og ikke minst går det også på hvilke fag campuset ditt har å tilby. Men, uansett er det viktig å velge det DU selv ønsker, og noe som interesserer nettopp DEG. Det å ha den muligheten, til å faktisk kunne forme din egen timeplan litt også, er også viktig, og man bør virkelig ta noe som man har interesse for, aldri ta noe som man tror man må ha fordi "kanskje det ser bedre ut på vitnemålet". NEI, NEI, NEI! Det stemmer ikke, og det er alltid så viktig å huske på. Dette semesteret valgte jeg å ta et kurs som heter "introduksjon til entreprenørskap". Jeg personlig hadde lenge trodd at jeg skulle gå for personlig økonomi som mitt valgfag, ettersom at det gjerne var smart å ha, men da jeg så at jeg kunne velge entreprenørskap, var det ikke et lite tvil om hva jeg skulle velge - nettopp fordi det er et fag som interesserer meg. Og jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte det, for herregud så mye det har gitt meg - og så mye jeg har lært på så kort tid. Det som var min ulempe var at pensum var på engelsk, noe som fikk meg til å tenke 'oh shiiiit', men det er faktisk første boka som har interessert meg, og jeg kommer ALDRI til å kvitte meg med den. 

ALT HANDLER IKKE OM TOPPKARAKTERER OG DET Å VÆRE BEST:
Jeg vet ikke hvor mange foredrag jeg har vært på, men det er ikke få. Er det en ting jeg har fått med meg fra hvert foredrag er at ingen fremtidig arbeidsgivere er opptatt om du er smart på papirene, de er mer opptatt av om hvordan du er som person, og hva du kan bidra til bedriften. Såklart er det alltid gøy å få gode karakterer, og gjerne viktig også om man skal søke seg videre på en master. Bra karakterer gir jo også alltid et motivasjonsboost, og ikke minst selvtillitsboost. Men igjen, alt handler ikke alltid om å være best. Det er helt greit å ikke oppnå topp score hver eneste gang. 

STILL ALLTID FORBEREDT TIL FORELESNINGER - OG DRA PÅ HVER FORELESNING:
Jeg har alltid som regel å gå på forelesninger uansett hvor crappy jeg føler meg. Å dra på forelesninger så sinnsykt viktig, rett og slett fordi det er da du kan få oppklart ting du ikke skjønner fra pensum. Les pensum og still forberedt, alltid! Så klart er det noen fag som anbefaler at du leser i etterkant, for mange ganger kan enkelte fag være dritvanskelige å forstå på egenhånd (eks økonomifag, hvis du ikke er født mattegeni). De fleste forelesere anbefaler også at man leser med jevne mellomrom. Gjør man ikke det, kan man like godt si på forhånd at man har strøket på eksamen. Jeg husker en av foreleserene våre fortalte den gangen han hadde fått en melding klokka 10 på kvelden dagen før eksamen om at studenten hadde fullstendig panikk fordi han ikke hadde lest eller noenting gjennom semesteret, og lurte på hva som var det viktigste å kunne til dagen etter. Vel "det du ikke kan nå kan du heller ikke i morgen. Men lykke til". Det å være a jour til en hver tid er ekstremt betryggende, ikke minst slipper du den konstante angstfølelsen. Får du utdelt "lekser" eller frivillig innleveringer i fagene - gjør de, ALLTID! Det hjelper deg, jeg lover. Og får du tilbakemelding på de frivillige innleveringene, har du en liten anelse om hvordan du ligger an i de enkelte fagene, og hva du eventuelt må øve mer på til eksamen.

IKKE VÆR REDD FOR Å TA KONTAKT MED FORELESER I ETTERTID OM DU HAR SPØRSMÅL:
'Det finnes ikke dumme spørsmål, bare dumme svar' er det noe som heter - og det er jammen meg sant. Aldri vær redd for å still spørsmålene du kanskje føler deg for dum til å spør, selv om det er foran 300 andre som sitter i forelesningssalen. Er du redd for å bli sett på som dum? Vel, jeg kan love deg at det du lurer på, er det mange andre også som lurer på. Ellers kan jeg også anbefale å sende melding til foreleseren i etterkant, eller besøk de på kontoret. Husk at foreleseren er der for å hjelpe deg, og de er alltid behjelpelige for å kunne hjelpe deg om du står fast på noe. Det har hvertfall vært min erfaring.
 

KJØP ALLTID BØKENE NYE - OG IKKE VÆR REDD FOR Å SKRIVE I DE:
Dette kommer jo an på, men for meg har det alltid hjulpet. Det er noe med de nye bøkene, som ikke er blitt touchet av noen før deg. Ikke minst er det jo også lettere å lage et eget system. Marker, skriv, bruk farger, skriv post it lapper og klistre i bøkene - finn hva som fungerer best for deg. Og ikke minst, ta notater. Da har du oversikt over pensum på litt mindre sider enn å måtte lese hele pensum på nytt.

HUSK Å GJØRE TING DU SELV VIL OGSÅ:
Dra ut og ta et par glass vin med venninnegjengen, ta deg den langhelga til London og ha en kosetur fylt med shopping, ta deg den powernapen du har drømt om hele dagen - eller spis den sjokoladen selv om det bare er tirsdag. Gjør noe som belønning for hardt arbeid, fordi du fortjener det, og fordi du har godt av det. I en hektisk studiehverdag er det ofte vanskelig å huske å puste, så det å ta en liten pause og ikke minst få nok søvn er også viktig!

FINN UT NÅR DU ER MEST PRODUKTIV:
Jeg personlig er mest produktiv om morningene og det er som oftest da jeg ønsker å få ting gjort, men vi er alle forskjellige. Finn ut når du har mest motivasjon, og når du selv klarer å få ting gjort. Er du en person som liker å ha late morninger og studere på ettermiddagen, så er dette noe som funker for deg. Du bør alltid bruke det for alt det er verdt. Sett mobilen på lydløs, og koble ut av alt som går under kategorien sosiale medier og vær fokusert. Get things done. Har man en lite produktiv dag, er det ikke noe i veien for å ta en day off for å fokusere på seg selv. 

SIST, MEN IKKE MINST; STUDER NOE DU SELV VIL:
Ikke fordi foreldrene dine vil, eller fordi naboen din vil - eller hvem det måtte være. Det er din studietid, det er din utdanning og det er din fremtid. Vil foreldrene dine at du skal bli lege eller advokat, men det ikke interesserer deg en plass. Vel, gjør det DU selv vil. For husk, DU er superstjerna i ditt eget liv, og det er din fremtid det står på!

HJEMME HOS AIMEE SONG

Aimee Song, eller Song of style som hun gjerne også er kjent som er min ultimate girl crush! Jeg E-L-S-K-E-R stilen hennes når det kommer til både interiør og mote, og hvis det er en dame jeg tar mest inspirasjon fra så må det være henne. 

photos: Her, her og her

 

Hjemmet hennes er det ultimate drømmehjem, og bare å ha fulgt oppussingsprosessen hennes gjennom sosiale medier har gjort meg mer gira på å kunne drive på med egenhandel, oppussing og interiør design på fulltid! Det er så mye inspirasjon og kreativitet - og det som nesten er det mest fascinerende med det hele er materialvalg og mønstervalg av fliser. 

FICUS LYRATA

Jeg elsker grønne planter, og jeg kan ofte finnes i diverse plante-/blomsterbutikker for bare å titte på ulike grønne planter. Etter at jeg ga opp sitrontreet mitt tidligere i vår har jeg vært på desperat jakt etter en ny grønn plante som jeg kan ha på soverommet. Jeg syns grønne planter alltid gjør prikken over i-en i et hvert rom, og ikke minst er de så fine å se på! Jeg falt helt for dette ficus treet, og jeg kjøpte det faktisk med 50% rabatt tidligere i sommer på Granit. Snakk om å ha flaks; treet har også holdt seg så utrolig godt, selvom jeg er verdens dårligste plantemamma og glemmer alltid å vanne det! (Noe sier meg at disse typen planter ikke trenger så ofte vann, am I right?) 

10 TING JEG GJØRE I OKTOBERinpophotos: weheartit


1.Kjøpe Rosa sløyfe og annet tilbehør for å støtte Rosa sløyfeaksjonen. De siste årene har dette vært årlig rutine, og jeg gjør det samme i år. I år har jeg også planer om å kjøpe en del av pink collection fra Lindex, de har jo så mye fint!! 

2.Være fokusert og målrettet. Og ikke minst effektiv når det kommer til skolearbeid. Det er nesten sykt at eksamensperioden begynner å nærme seg med stormskritt allerede, så og fortsette å holde meg til å klare å komme gjennom pensum til hver uke er like viktig nå som alltid! 

3.Være med aktiv på bloggen. Jeg elsker å skape og dele, og jeg vil prøve å holde meg til 2 innlegg til dagen - men jeg har innsett at til tider kan dette være en smule vanskelig, alt ettersom om jeg jobber en dag eller har skole til langt på natt (Ja, det føles nesten sånn når jeg har skole fra 8-6. Haha). 

4.Oppdatere spotifylistene mine med skikkelig inspo musikk. Jeg blir skikkelig inspirert av å høre på bra musikk, og jeg er skikkelig i mood for litt oppfriskning. 

5. Gå lange turer ute i høstværet. Jeg syns det er så koselig å få på seg treningstightsen, en cozy genser og joggeskoene og bare gå en lang tur og se på bladene falle fra trærne. 

6.Bli ferdig med "ganni" genseren som jeg holder på å strikke. Det har nesten blitt en tradisjon å strikke en genser årlig, og jeg er allerede godt i gang! Det er jo også så cozy å kunne kle seg opp med lag på lag på kule knits!

7.Ta masse fine høstbilder og abonnere på photoshop igjen. Jeg har lenge redigert bilder på telefonen med diverse apper, noe som funker egentlig utrolig bra. Men det å lage collager og sånt har ikke vært like optimalt å gjøre i powerpoint, som "geniale" meg trodde det skulle. Haha

8. Finne julebordsantrekket. Julebordsesongen nærmer seg også med stormskritt og kjolen er allerede kjøpt. Nå mangler bare skoene og annet tilbehør, noe som jeg må få gjort ASAP.

9. Bli flinkere til å ta skikkelig detox på huden - få renset den skikkelig. Jeg har vært sykt dårlig i det siste til å ta ansiktsmasker på kvelden, og det er noe jeg vil bli flinkere til denne måneden.

10. Lage masse inspirasjonsboards og henge opp på rommet av drømmehuset og innredning av hvert rom. Jeg har funnet drømmehuset, og jeg vil bruke inspirasjonsboardene som inspirasjon til at hver dag forhåpentligvis er et steg nærmere!

PRADA LOOK A LIKE

.. or Prada inspired. 

Jeg, som de fleste andre, luster over gjennomsnittet på altfor mange designervesker, men som student (som også sparer alt en kan til drømmehuset) er det vel ikke akkurat det å investere i vesker til 20-30K førsteprioriteten. 

Zara har hatt enormt mange vesker som har vært veldig inspirert av de store merkene, blant annet har jeg sett inspirasjon fra den ene designeren etter den andre mens jeg har strollet gjennom butikken, men da jeg kom over denne på nett klarte jeg ikke la være med å trykke på "bestill hjem" knappen. #Sorrynotsorry. Fun fact er at jeg bestilte denne, og glemte helt ut at jeg hadde gjort det. Haha, herregud Therese, er det mulig?. Men jeg vil nesten påstå at dette er det beste kjøpet jeg har gjort så langt i livet, og dette er en veske som definitivt kommer til å følge meg i mange år fremover. For den er jo bare LITT FOR KUL! Og med en pris til 249 kontra 24000 kr er virkelig dette et KUPP!

INSPIRASJON TIL KJØKKENET

/innlegget inneholder annonselenker
inspobilder fra pinterest

 

Kjøkken wanties :
DEPARTMENT (via room21.no) Stol her PLANTASJEN oliventre KID INTERIØR pendellampe DESENIO posters HAY (via room21.no) spisebord her LE CREUSET (via room21.no) gryte her GRANIT kopp og tekanne

 

Kjøkken er gjerne et av de mest "avanserte" rommene å planløse, og ikke minst innrede med tanke på at det er så masse som faktisk skal inn her. Selv om det gjerne også er en utfordring, vil jeg påstå at det også er det koseligste rommet å innrede. Selv drømmer jeg om et hvitt stilrent kjøkken med svart bord og stoler som en kontrast, fylt av gulldetaljer og skikkelig kule skjærefjøler. Kjøkkenet er det rommet jeg planlegger å bruke mest tid i når jeg har fått drømmehuset, for å bake masse digg, ta en kopp kaffe, nyte et par biter mørk sjokolade og lese masse inspirerende magasiner i mens høstværet suser utenfor. 

Archive: Read more here » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018