hits

TODAY I WANNA WEAR

GUCCI bag MANGO earrings H&M tee, coat & pants NELLY shoes (here - adlink) 

 

Jeg vet ikke med dere, men jeg er så gira på å skifte ut de svære vinterjakkene med tynnere trench coats. I dag drømmer jeg om å ha på meg dette antrekket; skikkelig ton-i-ton med nøytrale farger, med hint av gull detaljer.

WALK IN CLOSET ON A BUDGET

Inspo: Weheartit og pinterest

 

Et walk in closet har lenge vært, og fortsatt er på ønskelisten min over hva jeg vil ha. Et lite magisk rom hvor man kan være så jentete man bare vil, leke dress up hver morning uten å måtte være redd for å rote til altfor mye i skuffer og skap. Et walk in closet kan fort bli dyrt, om man ikke undersøker hvilke alternative løsninger man har. Man trenger ikke dyre spesiallagde garderober for å få til sitt drømme walk in, en liten tur på IKEA er gull verdt, og her kan man spare masse penger, under har jeg derfor samlet mine beste sparetips når det kommer til å bygge sitt eget walk in closet: 

- Dra alltid innom finn.no for å se om man kan kjøpe ting secondhand. Det er alltid mye å spare, i alle fall om man ønsker å finne tidløse møbler eller lamper.

- Kjøp det meste av kommoder, klesstativ og slikt på IKEA. MALM serien er perfekt til å bruke som kommoder, og om man ikke akkurat ønsker å ha helt hvite fronter, kan man alltid bruke sticky tape som man kan kjøpe på panduro, ebay, eller andre plasser for å lage sitt personlige preg. MALM kommoder er perfekte til basic plagg som strikkegensere, hoodies, bukser, skjørt, treningstøy og ikke minst t-skjorter. Det er også lett å lage systemer og sortere etter farger, slik at det er lett å finne igjen plagg uten å måtte dra ut alt. 

- Når det kommer til klesstativ er det alltid genialt for å henge både jakker og kjoler på. Til og med fine bluser. Jeg er stor tilhenger av MULIG klesstativene til IKEA, rett og slett fordi de er fine og er utrolig praktiske - og ikke minst billige. I tillegg kan man alltids snurre rundt lyslenker om man vil "jazze" de litt mer opp. 

- Apropo klesstativ. Et lite tips er å bruke tynne kleshengere for å få mest mulig plass - i tillegg kan man også koble de sammen (jeg tror de fleste vet hvilke hack jeg snakker om her) for å få utnyttet best mulig plass.. Unngå å bruke tykke kleshengere med mindre man har litt tyngre plagg (f.eks vinterjakker). Tynne kleshengere i stål får man kjøpt på søstrene grene til en slikk og ingenting - gull verdt å vite før man går bananas og kjøper de som koster 300 kr for 3-4 stk. 

- Invester i tidløse detaljer som en vet en kommer til å elske i lang tid fremover, gjerne et dritkult speil, et gulvteppe av god kvalitet, eller andre pyntegjenstander eller dekor til vegg. 

WANTIES:

DESENIO plakater, KARTELL lampe her , IKEA kommode, MUUTO knagger her, ELLOS teppe, BLOOMINGVILLE stol her og speil her, ZARA HOME LANTERNE (annonselenker)

 

I mitt drømme walk in ønsker jeg å ha veggene i rosa, amoroso fra jotun. Den er sååå fin, og i tillegg er den perfect match med drømmestolen fra bloomingville, etterfulgt av detaljer i gull. Jeg tror ikke det er noe å legge skjul på at jeg elsker gull og rosa, i flere toner sammen. Det er jo en perfekt kombinasjon, og skikkelig jentete! Mitt drømme walk in er definitivt plassen hvor jeg selv skal drømme meg bort, til og med sette meg ned i godstolen, nyte en kopp te og lese interiør - og mote magasiner for å bli enda mer inspirert.

A LITTLE SOMETHING FOR MY FURRY BESTIE

Okei, så har jeg aldri vært skikkelig fan av å kle opp den lille firbeinte bestisen, men da jeg kom over denne søte genseren på wish klarte jeg ikke gjøre noe annet enn å bestille en, den var jo bare tidenes søteste lille genser. En liten genser er jo perfekt nå som det er skikkelig kaldt ute, og krysser fingrene for at denne hjelper litt ekstra mot kulden.

RED STRIPES KINDA DAY

Annonselinker

WEARING:
H&M TREND genser, LINDEX bukser, CONVERSE sneakers (her), & OTHER STORIES øreringer (lignende her), H&M jakke & skipperlue (lignende her)

 

Current fav outfit! Håper dere har en super påske så langt! Jeg startet ferien med et par dager på jobb, resten av uken står det familietid og lesing av pensum på planen! xx

 

 

LIKE A PRINCESS PARTY

Herr-e-gud hvor fine er ikke disse tallerkene? Jeg dåner virkelig, og jeg vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg. En av mine absolutt favoritt illustratører som jeg følger på instagram lanserte nettopp sin egen kolleksjon med dekortallerkener og servietter, og jeg er frelst. Gjett hva jeg skal bruke årets feriepenger på da dere! Haha. *Må ha til interiørsamlingen min*

 

Photocredit og produkter: Megan Hess

Denne kolleksjonen må være den mest girly girl tallerken kolleksjonen jeg har sett. Den perfekte classy middagen ble nettopp tatt til høyere nivå, og jeg får skikkelig Marie Antoinette kakeparty og skikkelig rokkoko vibes!

DETTE VIL JEG GJØRE I MARS

Det er helt sprøtt at vi allerede har bikket mars allerede, og selv om det burde vært tegn til vår er det fortsatt iskaldt ute, med is på vannet. Vinteren i seg selv er jo nydelig når den er på sitt beste, men gjett om jeg er klar for vår og tynnere klær.. Mars er måneden som er travel, det er så mye som skjer både her og der - noe som egentlig er utrolig gøy, og i tillegg skal påsken nytes. Her er hva jeg vil gjøre i mars måned:


 

1. GÅ MASSE TURER
Det er ingenting som faktisk er bedre enn å koble av med å gå lange turer i skogterreng sammen med hunden - skikkelig avkobling fra hverdagen. Det er noe jeg har lyst til å fortsette med i mars, og nå som det begynner å bli varmere i luften håper jeg også at det er på tide å pakke bort ullklær, og frem med lettere treningsklær!

2. PRØVE MEG PÅ BÅDE HJEMMELAGDE HEALTHY RAW BARS, GINGERSHOTS OG KOMBUDCHA TE..
For ikke å glemme mange andre sunne digge oppskrifter. Det er så mye oppskrifter som jeg har lyst til å prøve ut for tiden, og jeg søker daglig gjennom pinterest på jakt etter nye spennende ting jeg kan teste ut. 

3. STRIKKE FERDIG BABYDRESS
Jeg har startet på prosjekt babydress. Nei, jeg skal ikke ha baby selv, men det skal være en gave. Jeg har hatt lyst til å strikke mer avansert enn gensere lenge, og har nylig begitt meg utpå kongledressen til klompelompe! Den er så søt, og jeg gleder meg til å bli ferdig. 

4. HUSKE Å DRIKKE MASSE VANN
Å drikke minst 2 liter til dagen er et mål jeg har satt meg veldig lenge nå, og så langt har det gått som planlagt. Jeg ELSKER å drikke vann, og i tillegg har jeg også sett store endringer på huden min i det siste. Den gløder mer, og i tillegg er den mye renere enn den var før. Nok et bevis på at vann er nøkkelen til en sunn hud.

5. HA SKIKKELIG HJEMMESPA
Vi snakker ansiktsmasker, fuktighetskremer, og ikke minst må kroppen få en ny runde med selvbruning. 


 

MARS INTERIØR WANTIES

DESENIO plakat DECOTIQUE sofa (her - annonselenke) BLOOMINGVILLE sidebord (her - annonselenke) FLOS lysekrone (her - annonselenke) AYTM speil (her - annonselenke) KREMMERHUSET elefantlysestake KID INTERIØR vase H&M HOME vaffelhåndklær og skittentøysdunker 


Gull og rosa står høyt på ønskelisten denne måneden. 

xx, Therese

KØBENHAVN GUIDE

Hei dere, da kommer ENDELIG København guiden fra meg! Jeg syns det er så koselig å kunne lese andre blogger med litt erfaringer og få litt inspirasjon til hva man faktisk kan gjøre i de forskjellige byene! Som nevnt tidligere på bloggen koste jeg meg glugg i hjel og det var skikkelig deilig med en ferie og virkelig reise litt! København har jo utrolig mye å by på, og jeg nyforelsker meg i den byen for hver eneste gang; jeg har blitt så betatt av byen at jeg til tider vurderer å pakke sammen sakene og flytte over, men først må jeg gjøre ferdig bacheloren. Anyways, under har jeg samlet litt forskjellige i 3 forskjellige kategorier; mat, shopping og "attraksjoner" (altså en kategori som forteller hva man faktisk bør få med seg når man først er her). 

MAT

CAFÉ NORDEN: Okei, la oss snakke om deres Cæsar salat. OH MY GOD! Jeg har ikke ord, den var virkelig noe for seg selv, og jeg var nesten trist når jeg tok siste salatblad i munnen. Herregud for en opplevelse det var. Man kan gjerne få litt hjerteinfarkt når man sjekker prisene på menyen, rett og slett for det er litt dyrt etter min mening, men som mormor sa "jaja, man reiser ikke på ferie og kun spiser på sånn billig plasser. Man skal faktisk kose seg", og det er sant. Selv om det gjerne er biittelitt dyrt kan jeg ærlig si at det var verd hver eneste krone (om ikke øre). Café Norden er også en veldig populær plass, så om man ønsker å få bord her til å spise lunsj eller frokost bør man være tidlig ute. Interiøret inne her er også superchic, med tidenes nydeligste rosafarge på veggen. 

42 RAW: Hello rawfood heaven. Noe av det jeg har lyst til å bli flinkere på er å være vegans og vegetarsk, ikke på heltid, men være flinkere til å inkludere det i den hverdagslige kosten. Herregud, jeg føler jeg er sinnsykt klisjé av å skrive dette. Uansett. Jeg gikk for en chiabowl og matcha latte, noe som var helt himmelsk, eller det vil si; Chiabowlen var virkelig himmelsk, matcha latten var jeg ikke like imponert over, kanskje det bare var meg? Jeg kan ikke akkurat si at jeg var fan av matcha. Når man snakker om chiabowl blir det virkelig aldri det samme å lage den selv, og jeg føler ikke at jeg kan lage chiabowl igjen ettersom min er helt elendig i forhold (snakk om å få drept selvtilliten på matlaging da - haha!). 

JOE & THE JUICE: Joe & the juice er gjerne ikke så spesielt ettersom vi har det i Norge også, men det er også det perfekte sted for rask lunsj eller ta å grabbe en juice på veien! De har jo et utrolig godt utvalg, og man finner alle noe som passer for seg. Ikke minst er det jo sunt, og superdigg. 

LAGKAGEHUSET: Tidenes beste bakeri/kafé som har de beste bollene jeg noen gang har smakt. Bortsett fra å ha tidenes boller og kaker har de også tidenes friskeste juicer. Jeg angrer nesten på at jeg ikke hamstret med meg et par ferskpresset appelsinjuicer, for de var tidenes beste. yum!
 

I tillegg er det verdt å få med seg stick 'n sushi om man elsker sushi, jensens bøfhus for tidenes mest saftigeste og diggeste burgere, og TGI Fridays. 

SHOPPING:

København er vel mest kjent for strøget og magasin. Strøget er Københavns store handlegate, og det er vel også regnet som en stor turistfelle; men om man først drar til København er det virkelig her man bør ta seg turen. Det finnes så utrolig mange butikker her, alt fra H&M til Gucci, og det å traske her er også utrolig koselig. Jeg vet ikke hva, men jeg syns det også er så utrolig mye fin arkitetur og veldig mye interessant også her.

 

SEPHORA: Sephora må være mekka for alle jenter altså! Når sant skal sies, altså hvor i alle dager ble den store sephoraen av som jeg var innom sist jeg var i København? Haha. Den eneste Sephoraen vi fant var en bitte liten avdeling inne på Magasin som inneholdt en liten brøkdel av alt som fantes før. Jeg ble mildt sagt skuffet, selv om magasin har alle merkene man kan tenke seg og hvert merke har sin egen lille butikk inne på handlemagasinet. 

& OTHER STORIES: Jeg elsker denne butikken, og så klart måtte jeg også bruke en halv evighet her inne. De har jo så mye fint, og i tillegg så måtte jeg hamstre med meg et par av skrubbene deres - de er så gode; og desidert en stor favoritt hos meg! & other stories er jo den perfekte plassen å handle med seg et par superfreshe basic plagg. 

 


MAGASIN: På mange måter kan magasin minne om illums, men etter min mening hakket kjedeligere, og myyyye mindre. Det er flere etasjer her med såkalte department stores, og her finner man alt fra sminke til interiør, slik som illums, bare et mye mindre utvalg, og gjerne ikke fylt så mind blowing å gå her. Bortsett fra det har de Urban Decay (som ikke var å finne på Illums av en eller annen merkelig grunn - whyyy?) og en mini Sephora som var litt skuffende størrelse med et begrenset utvalg av få (og da mener jeg så og si ingen) merker. 

ILLUMS: Illums er delt i 2; Illums og Illums bolighus, der illums er fokus på mote og sminke; de har hver sin etasje for herre-, dame-, og barneavdeling, i tillegg til en svæææær sminke- og veskeavdeling i første etasje. Her kan man drømme seg bort i de fleste luksusmerker og man kan beundre alle de flotte veskene fra Saint Laurent, Chloé, Kenzo, altså, de har ALT, mens illums bolighus har mer fokus på interiør, og er et mindre varehus enn selve illums. På illums bolighus finner man de fleste danske design som George Jensen, Lucie Kaas, i tillegg har de blant annet Lexington, Meraki produkter og Missoni. 


Er man i storbyen er det alltid et must å dra innom luksusbutikkene, selv om man gjerne bare blir stående for å beundre alle de dyre veskene man ønske fantes i garderoben. København har også en diger urban outfitters som er verd å få med seg, i tillegg til mange butikker i smågatene, og mange butikker som bærer dansk design. 

 

"ATTRAKSJONER":

AMALIENBORG SLOT: Arkitektur er min største svakhet, og jeg klarte såklart å dra med meg stesøss her for å se på det fine slottet i København. Jeg aner ikke hva det er, men for meg er det bare helt ekstremt fint at jeg ikke har ord. 

BOTANISK HAVE: Altså, tropehuset deres må være det mest instagrammable som fins på jord - i tillegg er det en kul location til å ha en liten outfit shoot. 

TIVOLI: Jeg vil påstå at København er mest kjent for sitt tivoli. Det er gjerne ikke akkurat dit man drar om vinteren, om man ønsker å få med seg de mange kule karusellene (jeg anbefaler demonen - den gir virkelig tidenes adrenalinkick, og man blir nesten litt hekta!). Tivoli har også julemarked, og for ikke å glemme har de et hotell midt i parken, Nimb hotel, som også er en dritfin bygning - ikke minst, instagrammable og perfekt for en liten outfit shoot om man tilfeldigvis er i parken. 

I tillegg har jo også København utrolig mange flotte kirker man bare må få med seg, museum (blant annet Ny carlsbergs glyptotek), og om jeg kan si det selv, må det være et must å dra innom SAS hotellet som er designet av Arne Jacobsen (som for så vidt er min absolutt favoritt og største inspirasjon når det kommer til designere). 

Har du vært i København før? Og er det noe du vil anbefale meg som jeg ikke har fått med meg? ;) 

 

COCO

God helg dere! Jeg må dele noe med dere, og det er min seneste lille crush. Kan jeg kalle det - eller var det veldig merkelig kalt? Haha. Uansett, den siste tiden har jeg fått skikkelig dilla på kokosnøttolje når det kommer til å fjerne sminken. Det har jo blitt så hyped up veldig lenge nå, og jeg kan skjønne hvorfor. Altså; jeg har aldri funnet noe som er så effektiv til å fjerne sminken - og den bryter virkelig ned ALT av sminke.

Kokosnøttolje er jo veldig naturlig, og ikke minst har utrolig mange benefits med seg. Ikke bare kan man bruke det til steking og fjerning av sminke, men man kan også bruke det til fuktighetskrem, om man sliter med veldig tørr hud. Kokosnøttolje er jo også superbillig, og man trenger jo så å si ingenting, så er det noe som er drøyt i bruk, så må det være dette.

 

HAR DU PRØVD KOKOSNØTTOLJE? I SÅ FALL; HVA ER DIN MENING?

 

Archive: Read more here » April 2018 » Mars 2018 » Februar 2018