hits

DIY: HOTELLPUTETREKK

Hotellputer har blitt en større og større trend i de fleste norske hjem. Det er utrolig mange butikker som har startet og selge dem, og som regel flyr de ut av butikkene raskere enn de kommer inn. På markedet finnes det utrolig mye forskjellig når det kommer til hotellputetrekk, men de fleste er ofte i standard farger som hvitt, blått, rosa, noe som for mange kan være kjedelig, ettersom mange også bruker hotellputene som dekor i sengen, fremfor å faktisk sove på disse. Jeg har i mange år nå bare hatt helt standard hvite putetrekk til mine, men da jeg var innom stoff&stil for noen uker tilbake kom jeg over dette putetrekket som var stilt ut til inspirasjon, som også var sydd av tekstiler fra butikken. Er man flink til å sy, er det alltid en idé å kunne være kreativ å lage sine egne putetrekk, om man ønsker å ha litt mer farge og gjerne liv i interiøret i senga. Putetrekk er jo også alltid lett å sy selv, og her er det bare kreativiteten som stopper opp. 

DETTE TRENGER DU:
♥ Valgfritt tekstil
♥ Målebånd eller en lang linjal 
♥ Knappenåler
♥ Sytråd (1 i fargen som matcher tekstilen + en til å tråkle med)
♥ Synåler
♥ Symaskin
♥ Glidelås
♥ Kulepenn, blyant eller tegnekritt (heter det tekstilkritt?).

SLIK GJØR DU:
Start med å skissere ut målene med en blyant (evt. penn, eller tegnekritt). Her anbefaler jeg å sjekke hvor lyst tekstilen er, skal du jobbe med et hvitt tekstil anbefaler jeg å bruke en blyant ettersom det gjerne vil synes gjennom hvis du bruker en penn, bruk gjerne en blyant som er 2B eller 4B - pass på at blyanten slutter på B ettersom disse er bløtere og lettere å tegne med. Da jeg kjøpte tekstilet fikk jeg klippet lengder på 150 cm hver, slik at jeg stod med 150x140 (altså lengde x bredde). En vanlig standard hotellpute sine mål er 70x100 cm. Har du fått klippet opp to lengder i 150 cm kan du bare brette over, slik at du står med 75x140 (her beholder man altså bredden som er i utgangspunktet, vanlig standard bredder på tekstiler som man kjøper er 140 i bredden, men alltid lurt å dobbeltsjekke med betjeningen i butikken, eller les på lappen som henger på tekstilet). Sett i knappenåler rundt hele slik at de blir 'connected' og tråkle med en trå i motsatt farge av den du jobber med, altså: jobber du med et lyst tekstil så brukes en svart, skal du jobbe med et mørkt tekstil brukes en hvit eller lys tråd. Dette gjør det mye enklere når du faktisk skal skille den tråden du skal kvitte deg med etterpå. Sy rundt på maskin (er du ikke kjent med hvordan en symaskin funker, kan du få hjelp av en i familien, jeg fikk selv litt hjelp av mormor til å komme inni det ettersom det er lenge siden jeg sydde sist). Husk alltid å sy kast med sikksakkmønster rundt hele tekstilen slik at det ikke rakner. Sist, men ikke minst, sy på glidelåsen for hånd med 'maskinsting'. Det er nok mulig også å sy glidelås på maskin, men for ikke å gjøre ting mer komplisert enn det allerede er det best å gjøre dette for hånd. Det tar så klart litt lenger tid, men resultatet blir ikke særlig forskjellig, hvis du er nøye!
 

YouTube Sunday

55UwWDujFUQ
 
Søndager er ofte de dagene der jeg trekker meg helt tilbake for å lete etter inspirasjon. Jeg blir ofte sittende i senga i mange timer med masse magasiner mens jeg multitasker med å se på youtube-videoer på macen og scrolle gjennom pinterest og weheartit på iPhonen. Det er det jeg kaller skikkelig inspo tripple tasking! 
 
Som jeg sikkert har nevnt flere ganger, er jeg ekstremt stor fan av youtube, og en av de som har vært favorittene i det siste er Wendy, som har hovedfokus på sying og gir ufattelig mange sy tutorials - som også er ekstremt gode, og ikke minst lette å følge med på. 
 
 


 

DIY PAPERCLIPS

Fremgangsmåten finner dere her!

 

Jeg er helt for å gjøre notater til noe mer morsommere enn bare svart på hvitt. Det å dekorere med farger, gjerne klistermerker og ikke minst søte paperclips er noe jeg stadig gjør. Ikke hjelper det enormt på å gjøre puggingen lettere, men det blir jo også så mye finere. Jeg har tidligere laget mange av disse paperclipsene før, og nå som det også har vært "høstferie" har jeg også tatt meg litt fri fra lesingen og fokusert på mine kreative prosjekter, der jeg også laget mange av disse. Ved et lite tastetrykk på google finner man jo så utrolig mange fine prints som man kan lage paperclips av - og de er jo så enkle å lage også!

 

 

STRIKKEDILLA: GANNIGENSEREN

  • posted: 10.10.2017 - 21:20 - Category: DIY
  • -
  • Comment

Hvert år, særlig høsten, begir jeg meg utpå et nytt strikkeprosjekt. Det er så gøy å sette seg ned i sofaen og slappe av med en kopp te med strikketøyet. Denne høsten er det bølgegenseren, eller gannigenseren som den også kalles, som har kastet seg utpå denne høsten og jeg er en av dem! Nå gleder jeg meg bare til den er ferdig slik at jeg kan bo i den resten av høsten!

#BACKTOSCHOOL MUST HAVE: PAPERCLIP BOOKMARKS DIY
I FOUND THE TUTORIAL HERE

Som jeg har nevnt sikkert en million ganger allerede her på bloggen så er jeg obsessed med youtube. Trenger jeg litt inspirasjon til hva jeg skal gjøre eller vil gjøre av kreative prosjekter prøver jeg å søke på forskjellige ting der inne. I et par år nå har jeg fulgt Lisa Pullano på youtube, og en av de videoene jeg har sett mest av alle fra hennes kanal er videoen på hvordan hun lager søte paperclips. Såklart har jeg laget et hav av dem selv, og først nå kommer de virkelig til nytte når jeg nå fremover skal holde orden på alle skoleoppgavene, notatene og generelt av papir. Er det en superenkel DIY som passer perfekt til skolestart så er det denne.

A LITTLE CHANGEWANNA KNOW HOW TO DO IT: JUST WATCH THIS VIDEO BEFORE AFTER Hei søndag! Hvordan har deres helg vært? Min har vært skikkelig lat og avslappende. I går ble min spreke morfar hele 70 år, så det ble feiret med smørbrød, kaker, godis og masse brus. 

Anyways. Ettersom jeg ikke har gjort stort annet enn å vært skikkelig lat i dag (etter alt sukkerinntaket i går) tok jeg og forandret utseende på macen! Jeg har hatt kontaktpapir i marmor i over 2 år nå, og ettersom jeg er ganske lei av marmortrenden var det på tide med noe nytt. For noen dager siden da jeg prøvde å drepe litt tid med å gå sakte gjennom søstrene grene før jobb kom jeg over at de også hadde fått kontaktpapir med litt forskjellig motiver. Jeg elsket virkelig dette med malingssplatter (heter det det?) på! Denne gangen har jeg også tatt meg tid til å skjære ut apple logoen på macen, rett og slett fordi jeg ikke syns det var så fint å ha det dekket med kontaktpapir! Fornøyd er jeg i alle fall!

GIRLY DIYS FOR YOUR HOME

CHANEL TRAY

Inspirasjonsbilde er fra pinterest


DET DU TRENGER ER:

- Et serveringsbord eller serveringsfat 
- Hvit eller svart maling (alt etter hvilket farge du har på bordet). Ønsker man å være økonomisk med malingen får man god maling på søstrene grene til en mye lavere pris enn på Panduro. + malepensler
- Tape
- Utprint av Chanel-logo + bokstaver
(gå på google search og finn både logo og skrift - så får man den riktige)
- Serveringsbord fra bohus. HER


SLIK GJØR DU:

1. Finn frem saks eller tapetkniv og skjær ut logo + skrift.
2. Sørg for at det ikke ligger skjevt plassert. Tape på logo og skrift der man ønsker det og trace rundt med f.eks ett kritt eller annet som er lett å få bort om man ikke skulle bli helt fornøyd.
3. Når man er fornøyd begynner man å male først over strekene man laget når man tracet, begynn deretter å fyll inn. Se an hvor mange lag du trenger.

Om man ønsker andre merker enn Chanel kan man f.eks male hele bordet orange og lage det om til et Hermés bord! Da anbefaler jeg å pusse ned bordet og bruke møbelmaling. Dette finner man blant annet hos Clas Ohlson, eller så kan man bruke jotun interiørmaling.CHANEL VASEInspirasjonsbildet er fra pinterest


DET DU TRENGER ER:

- Utprint av Chanel parfyme logo (finner du på pinterest HER)
- En vase
- Lamineringsmaskin
- Saks (evt. kuttemaskin)
- Lim eller dobbeltsidig tape
- Vase fra f.eks IKEA. HER

 

SLIK GJØR DU:

1. Kutt ut parfymelogoen (evt. bruk en linjal og marker rundt med blyant hvor du vil klippe - om du ikke har tilgang til en kuttemaskin).
2. Laminer logoen og klipp ut.
3. Lim på vasen enten med lim eller dobbeltsidig tape. Jeg anbefaler dobbeltsidig tape, da dette ikke lager søl og stygge merker på vasen.COFFEE MUGS


Bildet er fra pinterest.


DET DU TRENGER ER:

- Kopper i forskjellige størrelser og forskjellige fasonger.
- Malepensler og maling
- Kopp fra f.eks IKEA. HER


SLIK GJØR DU:

1. Finn frem koppene og mal på. Så lett er det! Syns man selv at man ikke er stødig på hånda og ikke ønsker å male frihånds dotter, kan man lage forskjellige sirkelstørrelser i photoshop og printe ut og lage sjablonger som hjelp. DINING TABLE

Bildecollagen er fra pinterest.


DET DU TRENGER ER:

- Planker
- Malekost + beis
- Bordben


SLIK GJØR DU:

Denne er nesten litt selvforklarende. Veldig lett å lage; alt du trenger å gjøre er spikre sammen litt planker og feste ben på + beise bordet. 

Bena får man kjøpt på Ikea.

 

 

NOEN SOM BLE INSPIRERT TIL Å BEGYNNE PÅ NOEN AV DISSE IDEENE I HELGEN?

DIY PAPERCLIPSHei tirsdag! Husker dere at jeg delte denne linken til Lisa Pullano sin paperclips DIY for noen dager siden? Vel, i helgen gikk jeg en smule overboard og satt opp til langt på natt, printet ut og lagde en hel haug. Over ser dere de tre første jeg prøvde meg på. Det er så gøy at det nesten blir vanskelig å legge det fra seg; jeg har laget alt fra Chanel parfymer, Karl Lagerfeld Silhuetter til designervesker. 

Binderser i jo i seg selv ganske kjedelig, så det å sprite dem opp med en slik DIY gjør både skole- og jobbarbeidet nesten litt mer morsomt spør du meg, for ikke å glemme er jo dette superenkelt å gjøre!

 

x T

A GIRLY DIY PROJECT: CUTE BOOKMARK PAPERCLIPS

Som jeg har nevnt før er jeg stor tilhenger av youtube, og i det siste har jeg blitt utrolig glad i å se på D.i.y videoer; rett og slett for å få litt inspirasjon til prosjekter jeg selv kan teste ut.

Lisa Pullano har jeg vært tilhenger av i mange år nå, og nettopp dette er et av mine kommende d.i.y prosjekter som jeg vil teste ut i nærmeste fremtid. Disse er utrolig søte og ikke minst kan være med på å gjøre bindersene hakket søtere - for ja; binderser i seg selv er utrolig kjedelige. Disse syns jeg skaper litt mer liv til å feste notatene sammen, og kanskje man også kan lage noen slik at de henger sammen med hva temaet for notatene er; en veske eller kjole for mote, en leppestift for sminke, eller en blomstervase for interiør - mulighetene er mange; det er bare å være kreativ!
I videoen viser Lisa hvordan man kan lage bildene klare i word, men personlig anbefaler jeg å gjøre dette i photoshop (om man har tilgang til det) ettersom det er sååå mye lettere å håndtere bilder, plassering og hvordan man vil flippe bildet.

HVA SYNS DU OM DETTE ?

DIY: PINTEREST PERFECT BEANIE

 

Dette prosjektet var mer enn tidkrevende nok. Jeg strikket og rekket opp altfor mange ganger før jeg ble fornøyd - perfeksjonisten i meg er helt ekstrem til tider. Jeg ELSKER slike chunky knitted beanies og gleder meg til å ta den i bruk.

 

SLIK GJØR DU:
Legg opp ønsket antall masker. Husk bare å følg 3-gangen, slik at det går opp i opp ettersom det skal strikkes 3 rette og 3 vrange. Etterpå strikker du bare til ønsket lengde, feller av og fester trådene. 

PLANNING MY NEXT KNITTING PROJECT

Strikking for meg har blitt en stor hobby de siste årene. Det finnes jo så utrolig mye å kunne lage, og ikke minst er det så utrolig gøy å kunne strikke og være kreativ for å lage sine egne klesplagg, eller om det er den lille ekstra detaljen i hjemmet!

I disse dager klør jeg i fingrene etter et nytt prosjekt å holde på med. Strikking for mange, og spesielt for meg er å kunne finne den perfekte ro og harmoni, koble ut fra alt stresset som finnes rundt i hverdagen! Jeg kom over Walker St. Sweater genseren fra Ganni da jeg først besøkte Stella Shop i Lyndal og ble så utrolig glad i genseren med første øyekast! Looken på selve genseren er jo så fint, men verken er jeg spesielt glad i blå og brun, så derfor er det jo en utrolig god mulighet til å lage den selv i det garnet man selv vil ha og velge fargene selv; jeg står for svart/hvit eller grå/rosa, men har enda ikke klart å lande helt - hva tenker dere? Prisen på en slik genser syns jeg også er i det dyreste laget, så det å kunne gå for et "billigere" valg med å lage selv er jo som en vinn-vinn situasjon. Er dere ikke enige?

x THERESE

THE LANGMO KNIT


ENDELIG (!) er jeg i havn med Langmogenseren min! Prosessen har tatt lenger tid enn jeg hadde forestilt meg; vanligvis er jeg så raskt ferdig med hvert strikkeprosjekt, men dette har ligget så lenge å bare ventet med å bli ferdig! Heldigvis har jeg fått god hjelp av min fantastisk snille mormor med montering! Tusen takk, mormor!


x THERESE

 

ALMOST READY

  • posted: 24.09.2015 - 10:10 - Category: DIY
  • -
  • Comment


 

PERFECT KNIT FOR FALL!Happy thursday! Shit, men dagene går så fort for tiden at jeg rekker ikke følge med. Noen som er enige? 


For en god stund tilbake begynte jeg på Line Langmo genseren som mitt "største" strikkeprosjekt for høsten. Jeg elsker fargekombinasjonene og ikke minst at den er så stor. Den har tatt utrolig laaang tid, lenger tid enn forventet ettersom jeg ikke har hatt så mye tid som jeg skulle ønske jeg hadde, men ENDELIG begynner alt å falle på plass og skal til montering hos mormor med en gang de kommer tilbake fra USA! Å, som jeg gleder meg!

LINE LANGMO KNIT

Strikk må være noe av det jeg liker best til høsten. Jeg har blitt hektet på alt av skappelstrikk og har planer om å lage den ene genseren etter den andre. Etter lenge om og men klarte jeg endelig å velge at Line Langmo genseren skulle være mitt neste prosjekt og jeg er allerede godt i gang. Åh, jeg gleder meg så til å bli ferdig for dette er virkelig en av de fineste gensrene og ikke minst et must have til de kommende høstmånedene!

PACKING LIST FOR VACAY!

 

Jeg er avhengig av lister; to do lister, hva som skal handles inn lister, og gudene-vet-hva-lister. Jeg skriver alltid lister, enten på papir, eller telefonen, uansett hvor lite som skal gjøres; jeg liker å ha kontroll, og jeg liker å vite at jeg har fått med meg alt. Uten lister og min rosa markerstusj hadde mitt liv gått i 1000 knas. (Haha, dramatisk much? - noen som kjenner seg igjen?).

Om ca 3 uker pakker jeg kofferten og setter kursen mot Danmark på familieferie. Det er min første sommerferie på 3 år, så det å kunne reise bort litt og slappe av blir utrolig deilig. Jeg har derfor mekket sammen en liten check list på hva jeg må huske å ta med meg og tenkte jeg skulle dele den med dere.

 

Hva syns du om slike lister? Lager du det ofte selv?

D.I.Y IDEA: PRADA WALL ART

  • posted: 05.05.2015 - 11:12 - Category: DIY
  • -
  • Comment

Prada bildet i van der Woodsens leilighet i Gossip Girl er vel alle jenters drøm. Jeg syns det bildet er så utrolig kult; man kan bruke det som et stort dekorativt bilde over sofaen i stuen, ved inngangspartiet, hjemmekontoret, eller i et walk-in closet. 

Det kan være vanskelig å finne akkurat den størrelsen man selv ønsker ettersom de florerer overalt på nettet. Jeg liker spesielt godt videoen under i tillegg til at Ann Lee selv har lagt ut bokstavene hun har laget på bloggen sin. Her er det da faktisk mulig å velge litt selv hvor store bokstaver og hvor stort bilde man ønsker ettersom man kan tilpasse det på det valgte lerretet. Bokstavene kan du finne HER

 

 

Er man på budsjett og ikke lyst til å bruke altfor mye penger på lerret, maling og malekoster er det anbefalt å kjøpe maling på Søstrene Grene fremfor Panduro. Selv syns jeg panduro er utrolig overpriced og det er utrolig mye penger å spare på søstrene grene. 

DO IT YOURSELF SUNDAY

... fra et smykke til mange

 Det du trenger er:
Valgt smykke 
Små ringer
Litt større ringer + "hengsler" - eller hva man nå kaller disse. (De store ringene + hengslene kommer i en pakke sammen.)
En tang; Dette for å åpne ringene og presse dem sammen igjen. 

 

 

Start med de små ringene; Her gjelder det å lage en rekke som er ca like stor som den originale. Det som også kan være et clue her er å se an lenden på smykket ettersom noen kan ha litt kortere kjede enn andre, så ønsker du et litt langt smykke må du ha litt lenger lenke. Hvordan sette dem sammen? Åpne ringene med tangen, før en ny ring innpå og klyp igjen med tanken . Så enkelt er det, og så fortsetter du til ønsket lengde. 

Når du er ferdig tar du bare å trer lenken innpå kjedet før du avslutter med å ta en stor innpå enden. Den store er til å kunne hekte den på med hengselen, slik at det er større åpning for dette. 

 

PS: Det vil såklart være en liten fargeforskjell fra lenken du har laget og den som hører til smykket. Men dette vises som regel aldri heller! 

Ikke samme smykke, men samme prinsipp!

 

 

Har du prøvd denne metoden med dine smykker før?

M a r b l e c o v e r e d

God fredag alle søte!

Her om dagen på vei hjem fra skolen gikk jeg innom Panduro for å se etter marmortape. Jeg har siden i sommer hatt lyst til å lage om macbooken min til å ha marmorcover, men har bare ikke hatt tid før nå! Så da jeg kom hjem fra skolen angrep jeg macen og satte i gang prosessen. 

Dette var virkelig et prosjekt som var mer tidkrevende enn jeg hadde sett for meg, men så verdt det! Jeg er så fornøyd, og virkelig en liten forandring for macen også! Den ble sååååå fiiin! Finn fremgangsmåten her 


 

Ønsker dere alle en superfin fredag, og ikke minst happy halloween!! 

Archive: Read more here » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018