hits

HOW TO NAIL EXAM

Eksamensperioden har inntruffet, og jeg multitasker med å lese på 2 stk på samme tid. Puh! Jeg har nemlig muntlig eksamen i entreprenørskap nå på torsdag og jus eksamen nå på lørdag (lørdag av alle ting!!!). Det tar virkelig på kjenner jeg! Haha. Eksamensperiodene skal jo alltid være hektiske - men også gjerne hektiske på en god måte. Jeg ligger alltid godt an i pensum til en hver eksamensperiode, og jeg takker høyere makter for at jeg alltid har hatt god selvdisiplin og ikke er en av de som omtrent gråter i angst for å stryke på eksamen - haha. Medfølelse til dere altså!!!

 

SE PÅ A SOM EN BONUS, IKKE SOM NOE DU PÅ DØD OG LIV  OPPNÅ:
Så klart vil en alltid ha gode karakterer, og det gjelder også meg, men toppkarakterer er ikke alltid alt her i livet. Som jeg også nevnte i studietipsene jeg delte på bloggen for en stund tilbake, så spiller ikke alltid høyest karakter så stor rolle - man skal også kunne ha litt tid til å slappe av, se litt netflix og puste ut. Gode karakterer er alltid gøy og gir skikkelig adrenalinkick, men etter min mening skal man alltid fokusere på å gjøre så godt man kan, og se på A som en bonus. 

GJØR GAMLE EKSAMENSOPPGAVER
De fleste skoler gir studentene tilgang på gamle eksamensoppgaver og løsningsveiledning/sensorveiledning. Har man også tilgang på oppgavebøker og har foreleser til og med vært så snill og laget "lekser" til hver forelesning - så kjør på med alt du kommer over. Det er gull verdt, og husk at det er dette som er skikkelig eksamensrelatert. 

SAMLE ALLE NOTATER OG LAG MIND MAPS
Jeg elsker mind maps, og jeg elsker å fargekoordinere notater. Gjett om jeg har kost meg med å lage tidenes største mind map i jus da dere! Hele 20 sider som gir meg oversikt over hovedlovene i pensum (både egne notater og foreleserenes notater); eiendomsmeglingsloven, avhendingsloven og avtaleloven - og disse er såklart fargekoordinert. Jeg er så glad for at jeg gjorde det. Ikke nok med at en lærer så mye bedre av å skrive for hånd, men særlig om man er veldig visuell av seg og lærer av å se på farger, så er det også gull verdt. 

Mange ganger kan man lese seg grønn i bøker og ikke forstå en dritt og føle at man ikke lærer noe av å kun lese. Tipset er å finne et system som funker for en selv. Å lese pensum må man, men mange ganger lærer man så mye av å samle notatene også. 

HUSK Å GJØR TING DU SELV VIL OGSÅ
... Om det så er å bare dra på butikken og kjøpe noe ekstra digg frukt og nøtter, eller en iskaffe. Det er alltid viktig å komme seg ut for å få litt frisk luft. Fun fact: Jeg har til og med sloss med bjørnebærbusker for å få tak i kristtorn til å pynte med inne som en liten avkobling - altså, det må jo bare være tidenes avkobling, haha.

1 Comment

Sarah Berg

28.11.2017 kl.19:50

Haha æsj, jeg hater eksamensperioder.. Blir så stressa selvom jeg kanskje ligger godt an! Lykke til iallefall :-D Får kose deg skikkelig på lørdagskvelden da vettu!

Skriv en ny kommentar