MASTER THE FLATLAYS

Flat lay har lenge vært en stor greie innen foto. Jeg forstod først greia med dette selv da jeg begynte å se på fashion bloggers australia for et par år siden da det startet på E!. Vi vet alle at mesteren innen flat lay der var Margaret Zhang; for er det noe hun kan, så er det kunsten å kunne flat laye produkter.

For mange kan flat lay være vanskelig; man vil liksom få det til, men hva søren gjør man? Her er derfor mine tips:


SET UP

- Hvordan ser produktene ut ved siden av hverandre? 
- Blir det for rotetet?
- Funker proporsjonene sammen?
- Komplimenterer fargene hverandre?
- Rette linjer? (Ligger noe skjevt?)
- Er det noe som overstyrer alt?
- Er det nok "pusterom" mellom produktene i bildet?

 

BACKGROUNDS

White is always a good idea. Det å gå for en hvit bakgrunn gjør det så mye lettere, og ikke minst renere. Å ha mye mønsterbakgrunner kan fort ødelegge og bli too much. Marmor er også en god idé; også utrolig populært.
 

HOW MANY PRODUCTS?

Hvor mange produkter man bør bruke kommer an på hva man ønsker med flatlay-bildet. Man kan lett bruke alt fra ett produkt og opp til 100 (om man ønsker det). Men helst mer enn ett produkt. 

LAYERING

Selvom de fleste ikke bruker særlig mye produkter oppå produkter (om det gir mening), er det ikke noe i veien for det. Ønsker man f.eks å legge magasin oppå magasin - så er det ikke noe som sier at det ikke går an, spør du meg!
 

THE ANGLE..

You know; It's all about the angle. 

Jeg er nok ikke den eneste som generelt sliter med å finne den perfekte vinkelen når det kommer til fotografering; ikke bare meg selv, men også når jeg skal ta f.eks ta flat lay bilder. Det er faktisk vanskeligere enn man skulle trodd.

Mitt beste tips er å stå med kameraet rett over og se rett ned - slik får man virkelig et "rett på perspektiv" som jeg selv liker å kalle det. Pass på å stå slik at vinkelen blir rett og at bildet ikke blir skjevt - bommer man kan man alltid fikse det opp senere; det er tross alt slike ting man f.eks har photoshop til!


 

Sist, men ikke minst;

PRACTICE, PRACTICE... DID I SAY; PRACTICE?

Øvelse gjør mester. Finn ut hva som passer best for deg og hvilke måte du liker å gjøre det på. Finn inspirasjon på nettet, vær en liten copycat; prøv å gjenskap dem og øv på ulike sammensettinger - og så ta bilder av dette. Slik får man øvd seg og man får det mellom fingrene og man blir bedre etter hvert! For til syvende og sist skal man jo kunne være kreativ og ha det gøy med det!

2Comments

Kristine Hjelle

22.04.2016 kl.22:54

Kjempe bra tips. Jeg er så dårlig på dette altså. Men du er kjempe flink :-)

Therese Pettersen

28.04.2016 kl.00:21

Kristine Hjelle: Hehe. Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

hits